Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Duurzaam textiel ontwikkelen op Terschelling

Famke Driessen komt uit een ondernemersfamilie. Ze was bezig om een textielbedrijfje op te zetten in Tilburg toen ze gegrepen werd door Terschelling en er een lifestyle/souvenirwinkel begon. “Alles aan mijn stap naar Terschelling klopte, ik voelde dat in mijn hele wezen. En dankzij Mogelijk lukte het ook.” 

Bijzonder signaal

Een vakantie op Terschelling in 2018 gooide de plannen van Famke radicaal om. “Ondanks dat ik gewend ben aan het leven in een grote stad, voelde ik me op dit eiland direct veilig en fijn. Ik kan het gevoel niet goed beschrijven, maar zo was het. Terschelling is prachtig en heel authentiek. Je kunt er de natuur voelen.” Het ging voor Famke veel verder dan een fijn vakantiegevoel. “Ik kreeg heel duidelijk het gevoel dat ik hier moest blijven. Dat gevoel werd bevestigd door een paar bijzondere signalen; een daarvan was het pand met een bord met ‘Textiel’ op de gevel.

Dat ene pand

Woonruimte vinden op het eiland bleek lastig, maar dankzij een baan in de horeca lukte dat tijdelijk. Uiteindelijk moest ze echter toch iets anders vinden. Het toeval wilde dat het pand met het bord ‘Textiel’ op de gevel dat zij tijdens haar vakantie zag en fotografeerde, te koop bleek te staan. “Je begrijpt dat ik die móest kopen”, lacht Famke.

Zakelijk vastgoed, dus naar Mogelijk

Zonder vaste aanstelling of jaarcijfers voor drie jaar van haar eigen bedrijf maakte Famke geen kans bij de bank. Een private investeerder hielp haar uit de brand zodat ze het kon aankopen met als voorwaarde dat ze het snel zou herfinancieren. Aangezien ze de woning terugbracht naar woon-winkelpand en er ook kamers in verhuurt voor de recreatie, kon ze op zoek naar een zakelijke financiering. Via via kwam ze in contact met Mogelijk.

“Ik had her en der offertes aangevraagd”, vertelt Famke. “Maar Mogelijk sprong eruit, onder andere dankzij het persoonlijk contact dat ik had met de accountmanager. Hij had ook affiniteit met Terschelling, dus dat leverde een klik op. Uiteindelijk gunden we elkaar de deal voor de Ondernemershypotheek. Dat vind ik wel bijzonder in een tijd dat alles bijna anoniem via internet verloopt.”

Duurzaam, lokaal en circulair

In de zomer werkt Famke hard in haar inmiddels goedlopende winkel met kleding, babyspullen, lifestyleartikelen en souvenirs. In de winter heeft ze tijd voor haar echte passie: innovaties in de productie van duurzaam textiel op gang brengen. Lokale schapenwol, oude visnetten, plastic en zelfs dennennaalden gebruikte ze om textiel mee te maken of te versieren. “Duurzaam, lokaal en circulair – daar moeten we naar toe met onze economie”, vindt Famke. “Alleen dan stoppen we de roofbouw die we plegen op de aarde.”

Naar Hong Kong?

Of haar bijzondere reis eindigt op Terschelling, is maar zeer de vraag. Famke heeft alweer nieuwe doelen in haar hoofd. “Ik wil verder werken aan de ontwikkeling van pure en eerlijke producten en deze misschien uiteindelijk ook internationaal verkopen. Ik zie een souvenirwinkel in Hong Kong voor me. Maar wat het ook wordt, ik heb er vertrouwen in dat ik op mijn plek kom zolang ik mijn gevoel volg en de dingen doe die kloppen. Dat bracht me tenslotte ook hier.”