Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

"Door lage aflossing kan de business gewoon doorgaan"

Zoek het beste aanbod voor de financiering van ons eigen nieuwbouwpand. Dat was de opdracht die het team van Credion in Veenendaal kreeg. Credion is specialist in bedrijfsfinancieringen. Mogelijk Vastgoedfinancieringen werd geselecteerd als beste partij. Vooral vanwege de mogelijkheid gestapeld te financieren en de lage maandlasten.

Na zijn profvoetbalcarrière betrad Dave Smits de financiële wereld door in 2002 in Veenendaal een eigen Huis&Hypotheekvestiging te starten. “Door het netwerk dat ik als sporter heb opgebouwd en de topsportmentaliteit die ik heb kunnen meenemen naar het bedrijfsleven, kon mijn bedrijf snel groeien”, zegt Dave. “Binnen de topsport ben je zo goed als je laatste wedstrijd, je wordt wekelijks afgerekend op je prestaties. Ook in het ondernemerschap laat ik het nooit liggen, die gedrevenheid is er nog steeds. Discipline houden en resultaten boeken zit er gewoon ingebakken als je vanaf jonge leeftijd zo gevormd bent.”

Groeiende vraag

De laatste paar jaren zag Dave binnen de financiële wereld meer behoefte aan onestop- shopping. Of het nou gaat om een leaseauto, bedrijfsfinanciering of verzekeringen, mensen kloppen toch het liefst aan bij een vertrouwenspersoon die persoonlijke aandacht geeft. De onderneming van Dave heeft inmiddels diverse bedrijven onder de paraplu, allemaal gebaseerd op financieel advies. FIER bemiddeling bijvoorbeeld, dat gespecialiseerd is in het leggen van relevante zakelijke verbindingen in de sportwereld. En met Huis&Hypotheek worden particulieren bediend die steeds vaker vragen om advies over het oprichten van een eigen zaak en daar bijvoorbeeld een ontslagvergoeding voor willen gebruiken. “Door de toenemende vraag vanuit het MKB naar vastgoedfinancieringen zijn we in april 2019 aangesloten bij de franchiseorganisatie Credion, de grootste onafhankelijke adviseur in Nederland op het gebied van bedrijfsfinancieringen voor het MKB. Het netwerk van Credion bestaat uit 95 geldverstrekkers in binnen- en buitenland. Daarin zit van alles: traditionele banken, private investeerders, crowdfunders en private equity fondsen. Mogelijk is ook een van de geldverstrekkers in het netwerk.”

Mogelijk paste het best

“Om alle medewerkers van Credion Veenendaal een plek te kunnen geven, ontstond de behoefte aan een nieuw bedrijfspand. Naast het pand waar we met Huis&Hypotheek gehuisvest zijn, heb ik in 2016 grond aangekocht. Op dit moment wordt daarop een nieuw pand neergezet waar het Credion-team zich straks zal vestigen. De grond heeft een flinke overwaarde waardoor voor het bedrijfspand geen volledige financiering nodig is. De eerste casus voor het nieuwe Credion-team was te zoeken naar het beste aanbod voor onze eigen financieringsbehoefte. Uit het portaal van 95 aanbieders waarmee Credion samenwerkt, bleek Mogelijk het best bij ons te passen. Het klopte op veel punten. Door de overwaarde kunnen we een deel zelf inleggen, dat past bij Mogelijk. Daarnaast zochten we naar lage maandlasten omdat cashflow en liquiditeit belangrijk zijn nu er nog gebouwd wordt en het bedrijf uitbreidt. Mogelijk biedt aflossingsvrije leningen aan waardoor de maandlast zodanig laag is dat ik met mijn cashflow gewoon mensen kan blijven aannemen in ons groeiende bedrijf. Onze financiering was bij Mogelijk dus echt op maat.”

Ambassadeurs

Kunnen we Dave nu rekenen tot een van de ambassadeurs van Mogelijk? “We geven onze klanten altijd een onafhankelijk advies. Maar daar waar het op maat klopt, omdat lage maandlasten en aflossingsvrij belangrijke onderdelen zijn, zal Mogelijk zeker bij de favorieten horen nu we dat zelf zo intens ervaren hebben. Overigens is ons bedrijf nog zeker niet uitgegroeid. Theoretisch hebben we een uniek concept met meerdere bedrijven die elkaar aanvullen. Uiteindelijk gaat de interne organisatie bepalen hoe succesvol we zijn en hoe snel we kunnen doorgroeien. De juiste mensen vinden die bij deze fase van onze groeispurt horen is een behoorlijke uitdaging. We moeten mensen enthousiasmeren en er zoveel passie ingooien dat ze denken: ja, hier wil ik bij zijn.”