Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

"De secundaire opstalverzekering geeft investeerders extra rugdekking"

Wie via Mogelijk een ondernemer vooruit wil helpen door zijn zakelijke hypotheek te financieren, wil hier natuurlijk wel iets voor terug: zekerheid. Dat begrijpt Mogelijk en daarom zijn voor investeerders maximale zekerheden ingebouwd via het Mogelijk Plus arrangement. Een van die zekerheden is de secundaire opstalverzekering die ervoor zorgdraagt dat het pand bij schade verzekerd is, ook als de ondernemer zelf geen of geen adequate verzekering heeft afgesloten. Waldo Imthorn, riskconsultant bij VLC & Partners, legt uit.

Opstalverzekering

“Een opstalverzekering is bedoeld om een pand, een onroerende zaak, te verzekeren. Naast het pand zelf, valt hieronder alles wat aard- of nagelvast aan een pand vastzit. Denk daarbij aan de sanitaire ruimte of de keuken. De secundaire opstalverzekering noemen wij ook wel de hypothecaire belangenverzekering, omdat je daarmee het onderpand waar de hypotheek op rust afdekt op het moment dat er schade is. Gedekt zijn onder meer schade door brand, ontploffing, blikseminslag en schade door luchtvaartuigen. Zaken waardoor een pand verloren kan gaan. De secundaire opstalverzekering maakt onderdeel uit van de brandverzekering waaronder je bijvoorbeeld ook de inboedelverzekering kan scharen.”

Secundaire opstalverzekering

“In beginsel is degene die er belang bij heeft dat schadepenningen worden uitgekeerd, in dit geval de ondernemer wiens zaak het betreft, degene die een primaire verzekering moet afsluiten. Er zijn echter situaties waarbij mensen geen opstalverzekering of überhaupt geen verzekering afsluiten. Bijvoorbeeld gemoedsbezwaarden. Dit zijn mensen die vanuit hun levensovertuiging of geloof geen verzekering willen afsluiten. Maar het kan ook zijn dat de afgesloten primaire verzekering onvoldoende dekking geeft. Dit is waarom banken en financiële instellingen een secundaire opstalverzekering afsluiten, om zo zelf hun financieringen te verzekeren. Dan kunnen ze de schade altijd nog op hun eigen polis claimen. Mogelijk doet hetzelfde. Zo bieden zij investeerders extra rugdekking.”

Intermediair

VLC & Partners is als makelaar in assurantiën de intermediair op het gebied van verzekeringen voor Mogelijk. Zij hebben via de assurantiebeurs de secundaire opstalverzekering geregeld. “Via het beurskanaal heb je toegang tot verzekeraars in Nederland én in het buitenland. Bij bijzondere dekkingen zoals deze, is het soms lastig om dit alleen door Nederlandse verzekeraars gedekt te krijgen. Het beurskanaal biedt ons een heel palet aan verzekeraars om het risico gedekt te krijgen. De markt voor hypothecaire belangenverzekeringen is geen gemakkelijke. Het is mooi dat Mogelijk op deze manier extra zekerheid kan bieden aan zijn investeerders.”