Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

De kleine vastgoedbelegger houdt het voor gezien

Veel particuliere vastgoedbeleggers zetten hun tweede huis te koop of denken daar in ieder geval serieus over na. Dat blijkt uit navraag bij makelaars en branchevereniging VastgoedBelang.

Het is het rechtstreekse gevolg van de box 3-maatregel, waardoor deze groep hun rendement ziet verdampen. Steven van Westerop is zo’n kleine vastgoedbelegger, die een paar woningen verhuurt voor zijn pensioen. Ook hij heeft zitten rekenen en concludeert nu dat het eigenlijk niet meer loont om de woningen aan te houden. En al helemaal niet als in 2024 de nieuwe maatregelen voor de middenhuur actief worden.

Jeroen Visser is de eigenaar van Puur Makelaars in Amsterdam. Hij begeleidt veel mensen die een tweede of derde woning hebben en krijgt dagelijks vragen over deze kwestie. Visser voorziet dat de particuliere verhuurmarkt in Amsterdam de komende jaren met 70% zal krimpen.

Vastgoed Gezocht komt deze keer vanaf de Dag van de Vastgoedfinanciering in Amsterdam, waar we zijn uitgenodigd door Mogelijk Vastgoedfinancieringen.

Luister de aflevering