Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Alternatieve financiers vullen het gat dat traditionele banken achterlaten

Banken houden steeds vaker de hand op de knip. Daarom wijken veel vastgoedondernemers uit naar alternatieve financiers. In het Vastgoedjournaal geven Lizet Franse en Michael Vuijsje van Deloitte Real Estate Debt Advisory aan dat alternatieve financiers de oplossing kunnen zijn voor vastgoedondernemers. U leest hier een korte samenvatting van het artikel uit het Vastgoedjournaal. 

Nog niet eens zo lang geleden hoefden vastgoedbeleggers en -ontwikkelaars zich geen zorgen te maken. Geld lenen was goedkoop en bankiers gingen tot het uiterste om klanten te behouden. Dat is nu wel anders. Het beleid van banken is radicaal veranderd: ze financieren alleen hoge leensommen boven een miljoen, waardoor voor veel vastgoedondernemers ‘nee’ inmiddels het meest gehoorde antwoord bij financieringsaanvragen.  

Alternatieve financiers  

Volgens Lizet Franse en Michael Vuijsje, zo vertellen zij in het Vastgoedjournaal, zijn alternatieve financiers een reddingsboei in deze financiële zee vol turbulentie. Zij vullen het gat dat traditionele banken achterlaten. Maar de eisen van (institutionele) investeerders leiden regelmatig tot buitensporig hoge rendementen. Deze tarieven worden zonder onderscheid op elke financiering geplakt. Gelukkig is er een groep financiers die het anders aanpakt, zo stellen Franse en Vuijsje. Deze financiers begrijpen de risico’s, hebben een commerciële drive en bekijken elke aanvraag case-by-case.  

“Wij herkennen ons in hetgeen Lizet Franse en Michael Vuijsje aangeven”, aldus Folkert Eggink, algemeen directeur van Mogelijk. “Mogelijk brengt investeerders en ondernemers samen en zorgen dat er een financiering tot stand komt met een minimum aan gedoe. Voor Mogelijk is de waarde van het onderpand belangrijker dan een jaarrekening. Het vastgoed vormt de basis voor de financiering. En de rente is afhankelijk van factoren als de gewenste leensom ten opzichte van de marktwaarde, de courantheid van het pand, de ligging en de alternatieve aanwendbaarheid. Wij zijn in de markt sinds 2016 en brachten inmiddels ruim 5.000 financieringen tot stand.” 

 

 

Financieringsoplossingen voor ondernemers 

“Het is belangrijk dat MKB-ondernemers toegang krijgen en houden tot betrouwbare financieringsmogelijkheden. Werkgelegenheid en de Nederlandse economie zijn grotendeels afhankelijk van het MKB”, meent Folkert. “Elke dag worden wij bevestigd in de groeiende belangstelling van ondernemers die op zoek zijn naar financieringsoplossingen. Niet alleen voor de aankoop van een pand, ook is er grote behoefte aan werk- en groeikapitaal. Het herfinancieren van vastgoed kan daarbij een goede oplossing bieden.” 

Wilt u weten of Mogelijk u kan financieren? Doe dan de quickscan. Deze vult u eenvoudig is en binnen twee werkdagen hoort u welke leensom haalbaar is.