Een unieke productie van BNR, gesponsord door Mogelijk

Radioreeks 'Vastgoed Gezocht'

Is beleggen in vastgoed een goed keuze nu de rente op spaarrekeningen historisch laag is? Wat zijn de kansen en welke risico's gaan ermee gepaard? In de radioreeks Vastgoed Gezocht gaan Maarten Bouwhuis en Maarten de Gruyter op zoek gaan naar antwoorden op prangende vragen over vastgoed. Daarnaast wordt gesproken over grote vraagstukken zoals woningbouw, het anders inrichten van kantoren en het transformeren van winkelpanden. Mogelijk  sponsort dit radioprogramma over vastgoed om kennis over dit onderwerp toegankelijk te maken voor een brede doelgroep.

Maarten Bouwhuis is presentator van BNR Nieuwsradio, Maarten de Gruyter is projectontwikkelaar en werd in 2018 uitgeroepen tot vastgoedman van het jaar.

Vastgoed Gezocht is er vanaf 12 april elke maandagavond om 19.00 uur en ook hier terug te luisteren.

Luister hier de radioreeks Vastgoed Gezocht

Een tweede woning als belegging, is dat interessant?

Een tweede woning raakt in trek om rendement op te bouwen. Appartementen voor de verhuur blijken populair. Zeker niet alleen Amsterdam is de focus, maar juist ook buiten de Randstad. Vastgoedbeleggers zijn vaak ondernemers die een passief inkomen willen creëren.

In deze eerste aflevering is financieel planner bij Poundwise Fleur Slaman aan het woord. Ze ziet veel doorstromers die besluiten om de woning die ze achterlaten niet te verkopen maar te gaan verhuren. Ook zijn er ondernemers die dit vastgoed zien als kans om hun geld aan het werk te zetten. Wat zijn de mogelijkheden, welke risico's kleven er aan zo'n investering en hoe zit het met de maatschappelijke impact van deze trend? Mogelijk sponsort deze radioreeks met als doel kennis rondom vastgoedbeleggen te vergroten.

Heb je voor het financieren van vastgoed een bank nodig?

De meeste ondernemers hebben het geld een financiering nodig voor de aanschaf. De vraag die centraal staat in deze uitzending: heb je daar nog een bank voor nodig? Roel van der Bilt, directeur Rabo Real Estate legt uit hoe de bank aankijkt tegen mogelijkheden die ondernemers vandaag de dag hebben om aan financiering te komen voor hun bedrijfspand. Ook wordt gekeken naar alternatieve aanbieders. De vraag is: duurt dat proces bij de bank niet veel te lang? In deze uitzending komen ook de horeca-ondernemers van House of Bird aan het woord die een deel van hun vastgoed financierden bij Mogelijk.

Kantoren; wat gebeurt daarmee na corona?

Het thuiswerken is ontdekt. Sommige ondernemers zeggen hun huurcontract op. De vraag is of dit op grote schaal gaat gebeuren. Luister de aflevering van Vastgoed gezocht. Te gast is Coen van Oostrom van EDGE, het voormalige OVG Real Estate. Hij is één van de bekendste kantorenontwikkelaars van ons land en stelt dat met name in de grote steden de kantoorfuncties behouden zullen blijven.
De belangrijkste functie van het kantoor is talentbinding, dat zal ook na corona belangrijk zijn. Maar dan wel een kantoor vol beleving. 

Worden leegstaande winkels getransformeerd naar woningen?

De retail had het al niet makkelijk en de coronacrisis doet daar nog een extra schepje bovenop. De grote vraag die in deze podcast dan ook centraal staat is: Hoe gaan we deze leeggekomen panden straks weer vullen? Retailadviseur van Locatus Gert-Jan Slob en projectontwikkelaar en voormalig vastgoedman van het jaar Maarten de Gruyter laten hier hun licht over schijnen. Zij vertellen hierbij onder andere over de opkomende faillissementen en wat de gemeenten hier zelf aan kunnen doen. Zijn de binnensteden nog wel te redden? Wat is er te doen met de lege panden? Een flinke worsteling, voor zowel beleggers als gemeenten. U hoort het in deze podcast.

Financieren jullie mijn object?
Doe binnen 1 minuut vrijblijvend de quickscan en hoor binnen 2 werkdagen welke leensom haalbaar is.
Start direct de quickscan
Totaal gefinancierd:
€ 
Aantal gefinancierde objecten:
U kent ons o.a. van:

HomeVastgoed Gezocht