Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Wat is een opstalverzekering?

Een opstalverzekering dekt schade aan een pand. U bent verzekerd als het pand beschadigd raakt door iets waar u zelf niets aan kunt doen. Zoals schade door brand, water of storm. U bent ook verzekerd als iemand met zijn auto tegen de gevel aanrijdt.

Is een opstalverzekering verplicht als je een woning verhuurt?

Ja, als eigenaar van een woning blijft u verantwoordelijk voor het afsluiten van een opstalverzekering, ook als u deze verhuurt. Als verhuurder blijft u aansprakelijk voor de woning. Bij afsluiten van een opstalverzekering voor een huurwoning dient u de verzekeraar te informeren dat u de woning verhuurt.

Opstalverzekering beleggingspand

Bij de totstandkoming van een zakelijke hypotheek stelt Mogelijk de voorwaarde dat een opstalverzekering is afgesloten op het onroerend goed dat via Mogelijk wordt gefinancierd. Dit dient ter zekerheid voor behoud van het onderpand als zekerheid voor de investeerder in het kader van het recht van eerste hypotheek. 

Mogelijk sluit bovendien standaard ook een secundaire opstalverzekering af voor alle gefinancierde objecten; voldoet de opstalverzekering van de eigenaar onverhoopt niet, dan vormt de secundaire opstalverzekering een extra zekerheid voor de investeerder.