Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Hoe werkt boetevrij aflossen?

Wordt u één-op-één gefinancierd door een private investeerder, dan mag u, tenzij specifiek anders met u is overeengekomen, de lening altijd boetevrij en zonder kosten geheel of gedeeltelijk vervroegd aflossen. Boetevrij extra aflossen werkt als volgt:

  • Wij hanteren een aankondigingstermijn van één kalendermaand, vanaf het moment dat u de mail heeft gestuurd. De rente wordt berekend tot de laatste dag van de volgende maand. 

  • U stuurt een mail naar beheer@mogelijk.nl met de melding dat u een extra aflossing wil doen. In deze mail geeft u ook aan welk bedrag u extra wil aflossen en wanneer.

  • De gedeeltelijke vervroegde aflossing kan in ronde sommen van € 1.000,- of een veelvoud daarvan of ronde sommen van € 5.000,- of een veelvoud daarvan, afhankelijk van wanneer uw hypotheekakte is ingegaan. Voor financieringen afgesloten na medio mei 2023 is de boetevrije aflossing gewijzigd van € 1.000,- naar € 5.000,-. Dit kunt u terug vinden in uw hypotheekakte of offerte. U kunt ons hier altijd even over bellen als u twijfelt, dan kijken wij het even voor u na.

  • U maakt de extra aflossing op een rentevervaldag over naar Stichting Mogelijk. Wij storten de aflossing één-op-één door naar de investeerder.

  •  De aflossing is op het volgende maandoverzicht vermeld.

Het kan zijn dat wij u na de aankondiging vragen om de herkomst van de middelen.

Wordt uw zakelijke hypotheek gefinancierd vanuit het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds, dan kunt u niet tussentijds boetevrij aflossen.

Indien de aflossing via de notaris verloopt omdat het object verkocht wordt, geherfinancierd wordt of omdat er een deelroyement nodig is, dan is het proces als volgt:

  • De notaris dient bij Mogelijk een verzoek in met daarin een royementsvolmacht op naam van de investeerder.

  • De notaris stuurt het verzoek tot geheel of gedeeltelijk aflossen naar beheer@mogelijk.nl.

  • Bij het geheel of gedeeltelijk aflossen van de lening hanteren wij - met betrekking tot de rente - een opzegtermijn van één kalendermaand, vanaf het moment dat Mogelijk het verzoek van de notaris heeft ontvangen. De rente wordt berekend tot de laatste dag van de volgende maand. 

  • Na het passeren van de akte wordt de hypotheek uitgeschreven uit het kadaster.