Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Wat is een ABC-akte?

Stel, u koopt een pand dat u wilt opknappen en daarna wil doorverkopen. Doet u dat binnen 6 maanden, dan is het mogelijk om deze transactie via een ABC-akte te laten verlopen. Het kan de eindgebruiker een flinke hoeveelheid overdrachtsbelasting schelen.  

Wat is een ABC-akte?

Een ABC-akte is een akte waarbij een pand verkocht wordt door partij A aan partij B, die het pand direct doorverkoopt aan partij C. Met deze akte wordt het vastgoed maar één keer geleverd, door A uiteindelijk aan C. Deze constructie vindt bijvoorbeeld plaats bij projectontwikkeling waarbij na verkoop door partij A aan de projectontwikkelaar (partij B) het eigendom levert aan de eindgebruiker (partij C). Er hoeft alleen maar één notariële akte worden opgemaakt die wordt ingeschreven in de openbare registers. Dit scheelt in de kosten.

Als de situatie zich voordoet dat binnen 6 maanden na aankoop door partij B het pand verkocht wordt aan partij C, dan betaalt partij C alleen overdrachtsbelasting over de meerwaarde van het pand, dit op basis van artikel 13 WBR.