Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Financiering voor horecaondernemers

Horecapand financieren

Financieren jullie mijn object?

Een horecapand laten financieren met een leensom vanaf € 50.000,-.

Doe de quickscan

Ik wil overleggen
Hoeveel kan ik lenen?

 • Leensom vanaf vanaf € 50.000,-
 • Aantrekkelijke voorwaarden
 • Snelheid en gemak
 • Financiering vanuit netwerk private investeerders

Horecapand financieren bij Mogelijk

Heeft u een horecapand op het oog of wilt u een horecapand herfinancieren? Dan bent u bij Mogelijk aan het juiste adres. Horeca een risicovolle sector voor financiering? Niet als je uit gaat van de waarde van het vastgoed voor een hypotheek. En dat is precies waar Mogelijk naar kijkt. Dat schept ruimte voor oplossingen die u nodig heeft. Kijk snel verder wat Mogelijk voor u kan betekenen.

Uniek financieringsmodel: uw horecapand gefinancierd door netwerk aan investeerders

Mogelijk brengt de behoeften van ondernemers samen met de wensen van investeerders in een uniek financieringsmodel. Uw aanvraag voor financiering van commercieel vastgoed zoals een horecapand leggen we voor aan ons netwerk aan private investeerders. Een van hen financiert rechtreeks uw pand terwijl Mogelijk alles zakelijk en juridisch tot in de puntjes regelt. Uiteraard wil de investeerder enige zekerheid. Hij/zij krijgt recht van eerste hypotheek, u tekent in privé mee en de leensom bedraagt nooit meer dan 75% van de marktwaarde van het pand. Een andere route is dat u wordt gefinancierd vanuit het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds. Onze accountmanagers vertellen u graag meer over de verschillende financieringsmogelijkheden.

Twee financieringsmogelijkheden

Via het platform

Eén investeerder financiert uw zakelijke hypotheek. Wij publiceren uw financieringsaanvraag op ons platform waar investeerders uw financiering kunnen claimen.

 • Leensommen vanaf € 50.000,-
 • Maximale LTV 75%
 • Minimale eigen inbreng 25%
 • Looptijden vanaf 6 maanden
 • Aflossing naar 50% LTV o.b.v. 20 jaar
 • Vrijheid van altijd boetevrij extra aflossen
 • Bouwdepot mogelijk

Via het fonds

Meerdere beleggers leggen geld in in het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds. Vanuit het fonds worden meerdere zakelijke hypotheken gefinancierd.

 • Leensommen vanaf € 50.000,-
 • Maximale LTV gemiddeld 65%
 • Minimale eigen inbreng gemiddeld 35%
 • Beoordeling door fondsmanager
 • Langere looptijd (richtlijn 5 jaar)
 • Boetevrij aflossen beperkt mogelijk
 • Taxatierapport verplicht

Horecaondernemers sluiten hun zakelijke hypotheek af bij Mogelijk

De horeca heeft het de afgelopen jaren niet makkelijk. Dat is een van de redenen waarom financiers terughoudend zijn met het verstrekken van een hypotheek. Mogelijk kijkt hier anders tegenaan. Voor ons is de waarde en de courantheid van het vastgoed leidend. Is de leningsom ten opzichte van de waarde van het pand niet te hoog, dan is financiering in veel gevallen mogelijk. 

Uw horecapand financieren met een geschikte hypotheek

Bij Mogelijk weten we wat ondernemers nodig hebben voor hun commerciële vastgoed. Voor de een is dat stabiliteit voor lange termijn, de ander wil maximale flexibiliteit. U wil misschien snel kunnen aankopen of juist (over)waarde dat u in uw pand heeft zitten liquide maken via een herfinanciering. Wat uw wensen ook zijn, bij Mogelijk vindt u een geschikte hypotheek voor uw horecapand. Informeer naar de maximale leensom, de looptijd en de aantrekkelijke voorwaarden.

Eigen inbreng

De waarde van het vastgoed is voor Mogelijk leidend voor het vaststellen van de leensom. Het object vormt immers het onderpand. Om het risico voor investeerders én voor u als ondernemer te beperken, financieren we maximaal 75% van de marktwaarde van het pand. Afhankelijk van het type object kan dit ook lager zijn. Hou er dus rekening mee dat u minimaal 25% eigen inbreng moet leveren. Bijvoorbeeld eigen vermogen of een via een achtergestelde lening van een andere financier. 

Horecapand financiering in 6 stappen

1
Quickscan

Dien uw financieringsaanvraag in via de website, per mail of telefonisch.

Doe de quickscan

U hoort binnen 48 uur of wij uw object kunnen financieren.

We ontvangen u op kantoor en bespreken de mogelijkheden. U ontvangt de offerte die u indien gewenst direct kunt ondertekenen. We ontvangen van u graag een aantal stukken ter onderbouwing van de aanvraag.

Het object wordt gepubliceerd op ons platform óf beoordeeld door het fondsteam om opgenomen te worden in het Zakelijke Hypotheken Fonds.

Een investeerder claimt uw object of de fondsmanager neemt uw aanvraag op in het fonds.

U ondertekent enkele documenten, gaat tekenen bij de notaris en u kunt door met ondernemen!

Goed om te weten over de financiering voor horecaondernemers

Horecapand herfinancieren

Bij Mogelijk kunt u uw horecapand financieren en uw huidige financiering oversluiten. Wellicht bent u op zoek naar betere voorwaarden of loopt uw huidige financiering af. Bij Mogelijk kunt u eenvoudig uw horecapand herfinancieren. Doe de vrijblijvende quickscan en ontvang binnen 48 uur informatie over de haalbare leensom voor uw horecapand. Een taxatierapport is vereist voor het afsluiten van de financiering voor een horecapand.

Aflossingsvrije financiering voor uw horecapand

Indien u een financiering met een lage aflossing voor uw horecapand zoekt, biedt Mogelijk diverse mogelijkheden. U kunt financieringen krijgen voor alle typen vastgoed vanaf € 50.000,-. De lening is voor 50% aflossingsvrij en wanneer u minder dan de helft van de waarde van uw pand bij Mogelijk financiert, is er helemaal geen aflossingsverplichting. Bereken vrijblijvend de aflossing voor uw horecapand.

Bereken de rente voor uw horecapand financiering

De rente voor uw horecapand financiering hangt af van verschillende factoren, zoals de gewenste Loan-to-Value (LTV) en rentevastperiode. Via de online berekeningstool kunt u de rente voor uw zakelijke hypotheek berekenen en inzicht krijgen in de indicatieve rente en bijbehorende maandlasten. De rentevastperiode voor de financiering van uw horecapand is beschikbaar in 3, 5 of 7 jaar.

Werkkapitaal vrijmaken met uw horecapand

Indien u werkkapitaal voor uw horecabedrijf nodig heeft, kunt u met behulp van herfinanciering van uw horecapand middelen vrijmaken. Deze middelen kunnen vervolgens geïnvesteerd worden in uw bedrijf of als extra buffer dienen voor uw zakelijke exploitatie. Het vrijmaken van werkkapitaal met uw horecapand is vaak voordeliger dan het verkrijgen van een rekening-courantfaciliteit bij de bank, en heeft als extra voordeel dat de looptijd vaststaat, zodat u precies weet waar u aan toe bent. 

Must read voor ondernemers

Download onze Must read voor ondernemers met ervaringen en tips. Verrijk uw kennis met artikelen van een collega-ondernemer, notaris, financieel adviseur en makelaar.

Downloaden

Financieren jullie mijn object?

Doe de quickscan

Een zakelijke hypotheek is bedoeld voor ondernemers. U kunt een zakelijk pand laten financieren met een leensom vanaf € 50.000,-. Doe direct de quickscan om uw aanvraag in te sturen of klik op hypotheek berekenen om te zien welke leensom voor u haalbaar is.

Doe de quickscanHypotheek berekenen