Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

De financiering van winkelpanden

Winkelpand financiering

Financieren jullie mijn object?

Een zakelijk pand laten financieren met een leensom vanaf € 50.000,-.

Doe de quickscan

Ik wil overleggen
Hoeveel kan ik lenen?

 • Leensom vanaf vanaf € 50.000,-
 • Aantrekkelijke voorwaarden
 • Snelheid en gemak
 • Financiering vanuit netwerk private investeerders

De winkelpand financiering van Mogelijk

Bestaande of nieuw te bouwen winkelpanden zijn snel een eenvoudig te financieren via Mogelijk. U kunt als ondernemer bij ons terecht voor een zakelijke hypotheek voor uw winkel. Maakt u zich niet al te druk over de jaarcijfers van uw onderneming: voor ons is de waarde van het vastgoed leidend. Is de gewenste leensom ten opzichte van de waarde van het pand niet te hoog, dan is een succesvolle financiering ook voor u binnen handbereik! Mogelijk verstrekt zakelijke hypotheken vanaf € 50.000,-.

Dus wilt u een winkelpand aankopen of herfinancieren? Kijk dan wat Mogelijk Vastgoedfinancieringen voor u kan betekenen. 

Twee financieringsmogelijkheden

Via het platform

Eén investeerder financiert uw zakelijke hypotheek. Wij publiceren uw financieringsaanvraag op ons platform waar investeerders uw financiering kunnen claimen.

 • Leensommen vanaf € 50.000,-
 • Maximale LTV 75%
 • Minimale eigen inbreng 25%
 • Looptijden vanaf 6 maanden
 • Aflossing naar 50% LTV o.b.v. 20 jaar
 • Vrijheid van altijd boetevrij extra aflossen
 • Bouwdepot mogelijk

Via het fonds

Meerdere beleggers leggen geld in in het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds. Vanuit het fonds worden meerdere zakelijke hypotheken gefinancierd.

 • Leensommen vanaf € 50.000,-
 • Maximale LTV gemiddeld 65%
 • Minimale eigen inbreng gemiddeld 35%
 • Beoordeling door fondsmanager
 • Langere looptijd (richtlijn 5 jaar)
 • Boetevrij aflossen beperkt mogelijk
 • Taxatierapport verplicht

Ondernemers sluiten een winkelpand hypotheek af via Mogelijk

Heeft u een winkelpand op het oog dat u wil (her)financieren? Dat kan. Mogelijk verstrekt zakelijke hypotheken voor commercieel vastgoed met een leensom vanaf € 50.000,-. Mogelijk financiert tot wel 75% van de marktwaarde van het winkelpand, is flexibel in de looptijd van de lening en biedt altijd de felxibiliteit van tussentijds aflossen. Doe de quickscan en vraag direct de financiering voor uw winkelpand aan.

Uw winkelpand financieren met een geschikte hypotheek

Bij Mogelijk weten we wat ondernemers nodig hebben voor hun commerciële vastgoed. Voor de een is dat stabiliteit voor lange termijn, de ander wil maximale flexibiliteit. U wil misschien snel kunnen aankopen of juist (over)waarde dat u in uw pand heeft zitten liquide maken via een herfinanciering. Wat uw wensen ook zijn, bij Mogelijk vindt u een geschikte hypotheek voor uw winkelpand. Informeer naar de maximale leensom, de looptijd en de aantrekkelijke voorwaarden.

Uniek financieringsmodel: uw winkelpand gefinancierd door netwerk aan investeerders

Mogelijk brengt de behoeften van ondernemers samen met de wensen van investeerders in een uniek financieringsmodel. Uw aanvraag voor financiering van commercieel vastgoed zoals een winkelpand leggen we voor aan ons netwerk aan private investeerders. Een van hen financiert 1-op-1 uw winkelpand terwijl Mogelijk alles zakelijk en juridisch tot in de puntjes regelt. Uiteraard wil de investeerder enige zekerheid. Hij/zij krijgt eerste recht van hypotheek, u tekent in privé mee en de leensom bedraagt nooit meer dan 75% van de marktwaarde van het pand.

De winkelpand financiering in 6 stappen

1
Quickscan

Dien uw financieringsaanvraag in via de website, per mail of telefonisch.

Doe de quickscan

U hoort binnen 48 uur of wij uw object kunnen financieren.

We ontvangen u op kantoor en bespreken de mogelijkheden. U ontvangt de offerte die u indien gewenst direct kunt ondertekenen. We ontvangen van u graag een aantal stukken ter onderbouwing van de aanvraag.

Het object wordt gepubliceerd op ons platform óf beoordeeld door het fondsteam om opgenomen te worden in het Zakelijke Hypotheken Fonds.

Een investeerder claimt uw object of de fondsmanager neemt uw aanvraag op in het fonds.

U ondertekent enkele documenten, gaat tekenen bij de notaris en u kunt door met ondernemen!

Goed om te weten over de winkelpand financiering

Winkelpand herfinancieren

Loopt uw huidige financiering af of bent u op zoek naar betere voorwaarden voor de financiering van uw winkelpand? Laat uw winkelpand eenvoudig herfinancieren bij Mogelijk. Doe de vrijblijvende quickscan en binnen 48 uur ontvangt u inzicht in de haalbare leensom voor uw pand. Voor het afsluiten van de financiering voor uw winkelpand is een taxatierapport vereist.

Deels aflossingsvrije winkelpand financiering

Bent u op zoek naar (her)financiering voor uw winkelpand met een lage aflossing? Mogelijk biedt financieringsoplossingen voor zakelijk vastgoed, met een leensom vanaf € 50.000,-. De lening is voor 50% aflossingsvrij en wanneer u minder dan de helft van de waarde van uw pand bij Mogelijk financiert, is er helemaal geen aflossingsverplichting. Bereken vrijblijvend de aflossingsmogelijkheden voor uw winkelpand.

Rente berekenen voor uw winkelpand financiering

De hoogte van de hypotheekrente voor uw winkepand financiering wordt beïnvloed door diverse factoren, waaronder de gewenste loan-to-value (LTV) en de gekozen rentevastperiode, courantheid en ligging. U kunt eenvoudig online uw zakelijke hypotheek berekenen om een indicatie te krijgen van de rente en bijbehorende maandelijkse lasten voor uw winkelpand. De rentevastperiode voor de financiering van het winkelpand kan worden gekozen voor 3, 5 of 7 jaar.

Werkkapitaal vrijmaken met uw winkelpand financiering

Heeft uw winkel behoefte aan werkkapitaal? Door herfinanciering van uw winkelpand kunt u geld vrijmaken dat u kunt investeren in uw bedrijf of kunt reserveren voor extra financiële ruimte in uw zakelijke exploitatie. Het vrijmaken van werkkapitaal met behulp van uw winkelpand is vaak voordeliger dan een rekening-courantkrediet (RC-faciliteit) bij de bank, en een extra voordeel is dat de looptijd vaststaat. Hierdoor weet u precies waar u aan toe bent.

Hypotheek winkelpand met of zonder intermediair af te sluiten

U bent van harte welkom met uw financieel adviseur, maar een financiering voor zakelijk vastgoed kan ook zonder intermediair gerealiseerd worden. Door de snelle realisatie en de mogelijkheid tot boetevrij extra aflossen, geniet u als ondernemer van maximale flexibiliteit. 

Ook een geschikte financiering voor nieuwbouw of transformatie

Wilt u een winkelpand laten bouwen dat voorziet in alle wensen van u als ondernemer? Nieuw te bouwen zakelijk vastgoed en transformatieprojecten zijn net als bestaand commercieel vastgoed te financieren via Mogelijk. Het is belangrijk om de waarde van het te bouwen pand in kaart te brengen. Als de eigen inbreng van de ondernemer voldoende is en het een courant pand betreft, staat bijna niets een succesvolle financiering in de weg. 

Veelgestelde vragen

Wat is een winkelpand hypotheek?

Met een winkelpand hypotheek sluit u een financiering voor een winkelpand dat u wilt aanschaffen. Herfinanciering en nieuwbouw van commercieel vastgoed is ook mogelijk.

Hoeveel eigen geld heb ik nodig voor het financieren van mijn winkelpand?

Mogelijk verstrekt zakelijke hypotheken vanaf € 50.000,-.  Om het risico voor onze investeerders te beperken, is een minimale eigen inbreng van 25% vereist. Deze inbreng kunt u leveren met eigen vermogen of met een achtergestelde lening bij een andere financier. 

Kan ik ook een woon-winkelpand financieren?

Een woon-winkelpand financieren behoort ook tot de mogelijkheden. Met de bedrijfswoning hypotheek financiert u de aankoop van panden met een gemengde bestemming; zogeheten woon-werkpanden.

Bij woon-werkpanden is het van belang hoe de totale ruimte bouwkundig en kadastraal is verdeeld. Dit is van invloed op de de financiering van het pand. Hebben zowel het woongedeelte als het bedrijfsgedeelte een eigen ingang en eigen voorzieningen? Dan is er sprake van een bouwkundige splitsing met twee aparte eenheden die los van elkaar te financieren zijn. U kunt uw bedrijfspand dan bij Mogelijk financieren en uw bedrijfswoning dan bij een reguliere bank.

Is de financiering van winkelpanden enkel toepasbaar op bestaand onroerend goed?

Nee, Mogelijk financiert ook nieuwbouw en transformaties. Een zakelijke hypotheek met een korte looptijd is ook een optie.

Hoe vraag ik een financiering voor winkelpanden aan?

U kunt eenvoudig een aanvraag indienen door de quickscan te doen. u vult in 1 minuut uw gegevens in en hoort binnen 2 werkdagen welke leensom haalbaar is.

Kan ik een winkelpand hypotheek afsluiten voor het verduurzamen van mijn winkel?

Zeker. Voor het verduurzamen van uw winkelpand bieden wij u graag een geschikte financiering aan, zodat uw bedrijfsmatige vastgoed zowel nu als in de toekomst bij uw bedrijfsvoering past.

Wat zijn de voordelen van een winkelpand financiering via Mogelijk?

U kunt snel en eenvoudig de financiering voor uw winkelpand afsluiten. We hanteren een eenvoudig proces, waardoor u profiteert van een een snelle realisatie van uw winkelpand financiering. Daarnaast kunt u ook tussentijds boetevrij aflossen. 

Kom ik als startende ondernemer in aanmerking voor een financiering van een winkelpand?

Bent u startende ondernemer en beschikt u nog niet over de benodigde jaarcijfers waar traditionele financierders om vragen? Mogelijk biedt ook voor startende ondernemers een winkelpand financiering aan. Dankzij uw eigen inleg van 25% van de marktwaarde en het onderpand als basis voor de financiering houden wij het risico voor onze investeerders klein en de opties voor u als startende ondernemer groot.

Welke gegevens heb ik nodig voor de aanvraag van een winkelpand hypotheek?

Voor het aanvragen van de financiering voor uw nieuwe winkelpand hebben we enkele gegevens nodig. Denk aan de marktwaarde van het pand, de locatie en de gewenste leensom. Op basis van de gegevens en de eigen inleg wordt de zakelijke hypotheek voor uw winkelpand berekend. 

Doe direct de quickscan online om een indicatie van de te verwachte eigen inbreng en looptijd te ontvangen.

Eigen inbreng

De waarde van het winkelpand is voor Mogelijk leidend voor het vaststellen van de leensom. Het object vormt immers het onderpand. Om het risico voor investeerders én voor u als ondernemer te beperken, financieren we maximaal 75% van de marktwaarde van het pand. Afhankelijk van het type object kan dit ook lager zijn. Hou er dus rekening mee dat u minimaal 25% eigen inbreng moet leveren. Bijvoorbeeld eigen vermogen of een via een achtergestelde lening van een andere financier. 

Must read voor ondernemers

Download onze Must read voor ondernemers met ervaringen en tips. Verrijk uw kennis met artikelen van een collega-ondernemer, notaris, financieel adviseur en makelaar.

Downloaden

Financieren jullie mijn object?

Doe de quickscan

Een zakelijke hypotheek is bedoeld voor ondernemers. U kunt een zakelijk pand laten financieren met een leensom vanaf € 50.000,-. Doe direct de quickscan om uw aanvraag in te sturen of klik op hypotheek berekenen om te zien welke leensom voor u haalbaar is.

Doe de quickscanHypotheek berekenen