Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Zekerheden voor investeerders maakt Mogelijk uniek

Mogelijk was de eerste partij in de markt in Nederland die ondernemers en investeerders één op één samenbracht voor een vastgoedfinanciering. Inmiddels zijn er meer partijen in de markt waarbij investeerders de zakelijke hypotheek van een ondernemer financieren. Wat Mogelijk tussen deze aanbieders bijzonder maakt, zijn de vele zekerheden die wij aan investeerders bieden met het Mogelijk Plus arrangement dat op al onze investeringsaanbiedingen rust. “Het bieden van zekerheid zit diep verankerd in ons DNA. Wij vinden dat logisch want de zakelijke hypotheek van een ondernemer wordt gefinancierd met privaat geld en daar willen we uiterst voorzichtig mee om gaan. Vanaf de start van Mogelijk hebben we gewerkt aan dit arrangement.

Secundaire opstalverzekering

In het Mogelijk Plus arrangement zit onder meer een secundaire opstalverzekering. Blijkt de  opstalverzekering van een debiteur niet geprolongeerd te zijn of en het onderpand gaat verloren, dan is de opstal verzekerd door de secundaire opstalverzekering die Mogelijk Plus heeft afgesloten op de gehele portefeuille.

Overnemen debiteurenrisico

Mogelijk neemt het debiteurenrisico op de maandelijkse rente en aflossing over. Dat betekent dat de investeerder altijd op de eerste werkdag van de maand de rente en aflossing krijgt. Mocht de debiteur onverhoopt niet aan zijn betalingsverplichting voldoen, dan betalen wij de investeerder uit. De investeerder heeft hier geen omkijken naar”, vertelt grondlegger en mede-oprichter van Mogelijk Maarten Rövekamp.

Investeerder krijgt altijd al eerste zijn geld terug

“Mocht betaling uitblijven, dan nemen wij uiteraard actief contact op met de debiteur, we bekijken de situatie menselijk maar ook zakelijk. Als de situatie erom vraagt, dan gaat Mogelijk Plus over tot uitwinning van de lening”, vervolgt Maarten. Het object komt dan op de veiling of wordt onderhands verkocht tegen een zo hoog mogelijke opbrengst. De investeerder krijgt altijd eerst zijn of haar gelden terug, nog voordat Mogelijk de door haar gemaakte kosten terugkrijgt en de Belastingdienst of andere schuldeisers aan de beurt zijn. Mogelijk Plus houdt de regie over het hele proces van uitwinning, we zorgen ervoor dat dit zo geruisloos mogelijk verloopt voor de investeerder. Ontzorgen staat bij ons in deze centraal."

Liquide saldo om debiteurenrisico of te dekken

Op de ruim 2.200 aktes die Mogelijk tot stand bracht, vond uitwinning slechts een enkele keer plaats. “Natuurlijk is dat vervelend, maar de investeerder heeft zijn geïnvesteerde bedrag in alle gevallen teruggekregen. In Mogelijk Plus houden we een liquide saldo aan. Indien een maandelijkse automatische incasso van rente en aflossing storneert, dekt deze reservering de storno af. Wij gaan heel zorgvuldig om met de belangen van de investeerder. Dat is de basis van ons model. Mocht u als investeerder vragen hebben hierover, neem gerust contact met ons op. Wij leggen u graag de details verder uit”, besluit Maarten.”

Liquide reservering van Mogelijk Plus

Ook op Koningsdag publicatie actueel aanbod

Op dinsdag 27 april publiceren wij ons actueel aanbod zoals u dat wekelijks op dinsdagen van ons gewend bent. Wij zijn op Koningsdag van 9 tot 15 uur gewoon telefonisch bereikbaar voor vragen en overleg. Voelt u zich vrij om te bellen, mailen, opties te nemen of aanbiedingen direct te claimen. Wij staan graag voor u klaar!