Fonds 10 nog geopend tot en met 12 juli. Lees hier meer of meld u direct aan
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Woningbouwplannen vragen om slimme financiering

De Bangroep, bestaande uit een investeringsfonds, een autoschadebedrijf en drie Volvo-dealerships, staat voor een verhuisuitdaging door gemeentelijke woningbouwplannen. In hun zoektocht naar een passende herfinanciering vond CFO Arie Bast bij Mogelijk een oplossing die perfect aansluit op de toekomstige ontwikkelingen. 

In 1947 vestigde de eerste Bangarage zich in de Banstraat in Amsterdam Zuid. Nu, met drie dealerships en een schadebedrijf, staan twee locaties in Amstelveen/Legmeer op het punt van transformatie naar woningbouw. Arie Bast, CFO van de Bangroep, benadrukt de noodzaak van een passende herfinanciering voor deze veranderingen. "Om voorbereid te zijn op de ontwikkelingen, waren we op zoek naar een herfinanciering. Het team van Mogelijk kreeg snel inzicht in onze positie en begeleidde ons kundig naar een goede herfinanciering,” aldus Arie Bast. 

Mogelijk’s aanpak: klanttevredenheid als prioriteit 

Volgens Arie Bast was het essentieel om herfinanciering te zoeken op basis van de waarde van de locatie met een passende loan-to-value (LTV). Hij prijst Mogelijk voor het begrip van hun behoeften: "Met Mogelijk is het goed gelukt om de vastgoedfinanciering van twee locaties in Amstelveen en Mijdrecht te realiseren. De condities passen heel goed bij de manier waarop wij naar de ontwikkelingen kijken." 

Van bezit naar gebruik 

Binnenstedelijke ontwikkelingen en veranderingen in mobiliteitspatronen dwingen de Bangroep om van bezit naar gebruik te verschuiven. Arie Bast voorziet de opkomst van deelauto's en abonnementenmodellen, vooral met het groeiende merk Lynk&Co. Hierbij benadrukt hij de duurzaamheidsdoelstellingen van Volvo en de noodzaak voor retailers, zoals de Bangroep, om fors te investeren in energieneutrale vestigingen. 

Ook een ondernemer helpen aan een financiering?

Bekijk ons actuele aanbod en voorzie ook andere ondernemers in hun financieringsbehoefte.