Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Dit komt kijken bij een woning kopen voor de verhuur

Wilt u uw vermogen laten renderen, maar vindt u beleggen in aandelen te risicovol? Kies dan voor een voorspelbaar rendement door te investeren in een beleggingspand. Vastgoed kent namelijk minder risico’s dan losse aandelen of cryptovaluta, waarbij de koers dagelijks flink kan fluctueren. Met een woning voor de verhuur kunt u een mooi, groeiend rendement behalen. Marc van den Berg, accountmanager Buy-to-let licht toe. 

Een woning kopen om te verhuren: wat zijn de voordelen?

Marc: “Een woning kopen en financieren voor de verhuur kent vele voordelen. Zo ontvangt u maandelijks huuropbrengsten. Hoe meer panden u aankoopt, hoe hoger de huuropbrengsten. Hiermee bouwt u een vorm van passief inkomen op. Daarnaast is vastgoed over het algemeen een stabiele investering. De waarde van het pand is minder volatiel dan losse aandelen op de beurs. En tot slot levert een investering in vastgoed levert bijna altijd meer op dan geld op een spaarrekening.

Het investeren in vastgoed om te verhuren is een investering met laag risico en een stabiel rendement. Het aankopen van vastgoed doet u voor de lange termijn en u creëert hierdoor een stabiele, goede investering. Daarnaast zal de waarde van de woning voor de verhuur minder hard stijgen of dalen dan bij aandelen.”

Een woning voor de verhuur moet voldoen aan de volgende punten

Mensen die willen investeren in een woning voor de verhuur, doen er goed aan met een aantal punten rekening te houden. Marc: “Allereerst is de financiering voor een woning voor de verhuur via Mogelijk Vastgoedfinancieringen enkel geschikt voor vastgoedprofessionals die hun vastgoedportefeuille willen uitbreiden of herfinancieren. In de regel zijn dat mensen die drie of meer verhuurde panden in hun portefeuille hebben.”  

Verder is het goed te beseffen dat niet elke woning verhuurd mag worden. “Vraag daarom altijd het bestemmingsplan op van het huis dat u op het oog heeft,” adviseert Marc. “Hierin staat aangegeven of de woning verhuurd mag worden. Zeker met het oog op de recente ontwikkelingen en verscherpte regelgeving is dit geen overbodige luxe.”

Als de woning verhuurd mag worden, kunt u de te vragen huur berekenen. Houdt hierbij rekening met de aflossing en rente van de lening en eventuele onderhoudskosten. Als het rendement gewenst is, kunt u overgaan tot het aanvragen van de financiering. 

Hoe bereken ik het rendement van een woning voor de verhuur? 

“De Verhuurhypotheek van Mogelijk is voor vastgoedbeleggers die hun beleggingspand willen (her)financieren,” vervolgt Marc. “Met een eigen inbreng van minimaal 20% kunt u een woning kopen en financieren voor de verhuur. En dat al tegen een scherpe rente vanaf 2,5% tegen 5 jaar vast. Stel dat u een woning voor de verhuur tegen een marktwaarde van €350.000 aanschaft met behulp van financiering van € 250.000,- via de Verhuurhypotheek. Bij huuropbrengsten van €1.750,- per maand heeft u jaarlijks een rendement van maar liefst 6%.” 

U rekent zelf eenvoudig het rendement uit door de jaarlijkse huuropbrengst minus rentelasten te delen door de financiering en dit te vermenigvuldigen met 100%. Houdt er rekening mee dat hier nog exploitatie- en eventuele andere kosten in zijn opgenomen. Het rendement van 6% is dus bruto rendement (BAR).

Hoeveel eigen geld is er nodig voor een vastgoedfinanciering?

Wilt u meer weten over het afsluiten van een Verhuurhypotheek om zo te investeren met laag risico? Houdt er dan rekening mee dat Mogelijk Vastgoedfinancieringen tot 80% LTV financiert. Marc: “Dit houdt in dat u een eigen inleg van 20% van de markt- of aankoopwaarde moet kunnen inbrengen. Bij een woning van €400.000,- is dit dus  €80.000,- aan eigen gelden. Hoe lager de LTV, hoe lager de lasten. Bij het invullen van onze quickscan kunt u de waarde van de woning en uw eigen inbreng invoeren, waarna u ziet wat de totale LTV is die u wil laten financieren.”

“Kortom”, besluit Marc, “een goede voorbereiding is - net als in iedere onderneming - belangrijk voor het aankopen van een huis voor de verhuur. Is de businesscase goed, dan kan Mogelijk financieren. Doe de quickscan of neem direct contact met ons op.”

Huurprijs berekenen?

Weet u nog niet precies wat de waarde is van het vastgoed en vraagt u zich af wat een reële huurwaarde kan zijn voor het pand, inclusief WWS punten? Vraag dan hier gratis en vrijblijvend een property-scan aan. De informatie heeft u vervolgens binnen vijf minuten in uw mailbox.