Fonds 10 nog geopend tot en met 12 juli. Lees hier meer of meld u direct aan
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Wie een hypothecaire lening verstrekt, kan deze ook weer overdragen

Annemieke Schoonderwoerd, partner Mogelijk Vastgoedfinancieringen

Regelmatig maken potentiële investeerders ons deelgenoot van hun twijfel omtrent de looptijd van de zakelijke hypothecaire leningen die bij Mogelijk Vastgoedfinancieringen worden afgesloten. Immers, voor wie de zestig is gepasseerd, is een termijn van twintig jaar best lang. Maar het kan ook zo zijn, dat een investeerder na verloop van tijd zijn uitgeleende gelden weer liquide wil maken voor andere doeleinden. Nou, dat kan bij ons vrij eenvoudig. Wie een hypothecaire lening verstrekt, kan deze ook weer overdragen. Dat is één van de voordelen van bankvrij vastgoed financieren! De hypothecaire leningen bij Mogelijk zijn cedeerbaar, ofwel: overdraagbaar.

Vermogen liquide maken

Recent nam een investeerder contact met ons op over zijn twee leningen die hij via Mogelijk had uitstaan. Hij had een goede business opportunity en wilde daarvoor graag zijn geïnvesteerde vermogen liquide maken. En dat kan bij ons. De klant was blij verrast dat we hem konden melden dat hij binnen elf werkdagen weer over zijn geld zou kunnen beschikken.

Herplaatsen hypothecaire akte

In dit geval was het herplaatsen ook geen probleem; een nieuwe investeerder was snel gevonden. Er was inmiddels fors op beide panden afgelost, dus de loan to value was inmiddels flink verbeterd. Bovendien hadden wij er op toegezien dat het betaalgedrag van de geldlener stipt was, wat wij uiteraard konden overleggen aan de nieuwe investeerder. Dat het hier ook nog om twee kwalitatief hoogstaande objecten ging, hielp ook mee. Deze drie voorwaarden, LTV niet te hoog, goed betaalgedrag en de kwaliteit van het onroerend goed, zijn belangrijk bij het herplaatsen van een hypothecaire akte. Wij zaten binnen twee weken met onze relatie bij de notaris. Hij kon per direct weer beschikken over zijn gelden en de nieuwe investeerder had er een rendement van 6%.

Rekenvoorbeeld

Bij Mogelijk is een zakelijke hypothecaire lening dus cedeerbaar voor de investeerder. De lening wordt afgesloten met een (gebruikelijke) looptijd van twintig jaar en bemiddelingskosten van 2%. Maar wie er na bijvoorbeeld vijf jaar vanaf wil, kan dit dus snel en eenvoudig doen. De kosten die Mogelijk rekent voor het bemiddelen bij cederen bedragen 1% van uitstaande leensom, alleen te betalen bij succes. En ook dan is het rendement, ondanks gemaakte kosten, hoog.

Wie nu liggende gelden heeft en de komende jaren een bovengemiddeld rendement wil behalen geborgd met de zekerheid van het eerste recht van hypotheek, kan op onze website bij het actuele aanbod objecten bekijken die via Mogelijk bankvrij van een financiering moeten worden voorzien.