Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Wensen investeerders staan centraal bij productaanbod Mogelijk

Dit artikel is verschenen op vastgoedjournaal.nl.

Wie kapitaal heeft opgebouwd en dit wil laten renderen, is bij Mogelijk aan het goede adres. Door goed te luisteren naar investeerders en hun wensen te inventariseren, heeft Mogelijk nu twee aantrekkelijke opties. Bij beiden staan zekerheid, stabiliteit en een aantrekkelijk rendement centraal, maar er zijn wel verschillen.

Sinds de oprichting heeft Mogelijk Vastgoedfinancieringen zo’n 4.200 objecten gefinancierd. De financieringen worden verstrekt door private investeerders. De mijlpaal van €1 miljard aan financieringen is inmiddels ook bereikt. “Er zijn veel investeerders die exact willen weten welk object en welke ondernemer gefinancierd wordt met hun gelden,” vertelt accountmanager Verhuurhypotheken Brechtje van Miert. “Voor hen is één-op-één investeren in de Mogelijk Ondernemershypotheek de meest interessante investeringsoptie. De werkwijze is eenvoudig: elke dinsdagochtend wordt er een selectie van investeringsobjecten aangeboden aan de investeerder. Wordt een object of bouwgrond geclaimd, dan zullen de geldnemer en geldgever na ondertekening van de offerte een directe notariële overeenkomst sluiten.”

Mogelijk Zakelijk Hypotheken Fonds

Sommige investeerders willen nog meer ontzorgd worden. Fondsmanager Miranda Landkroon legt uit: “Wij weten dat er investeerders zijn die behoefte hebben aan diversiteit, spreiding, gemak, ontzorging én een stabiel rendement. Hier haken we met het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds op in. Investeren in het fonds is een goed alternatief voor andere spaarvormen zoals banksparen, opties en aandelen of zelf vastgoed aankopen. Mogelijk stelt de portefeuille samen van diverse zakelijk vastgoedobjecten, van winkels en horecapanden tot kantoren en bedrijfspanden. Ook zorgt Mogelijk voor een inhoudelijk kloppend dossier.” Het tweede fonds is inmiddels gesloten, maar er zijn plannen voor een derde fonds.

Verhuurhypotheek

Vastgoedbeleggers die objecten aankopen, kunnen ook bij Mogelijk terecht voor de financiering van de aankoop van een woning of appartement voor de verhuur. De financiering loopt hierbij via een institutionele geldverstrekker. “Binnen de Verhuurhypotheek is het sinds kort ook mogelijk om mixed-use vastgoed aan te kopen, mits minstens 50% van het geheel een woonbestemming heeft,” vertelt Brechtje van Miert. Mogelijk hanteert hierbij een 70% LTV en een hypotheek die aflossingsvrij is. Bij de financieringsaanvragen waarbij er sprake is van 100% residentieel vastgoed, kan een hypotheek gevestigd worden met een maximale LTV van 80%, geheel aflossingsvrij. Van Miert besluit: “Bij Mogelijk zien we dat panden veelal worden aangekocht met de Ondernemershypotheek, en na transformatie overgaan in de Verhuurhypotheek. Een harde voorwaarde hiervoor is wel dat het pand helemaal klaar moet zijn voor de verhuur.”

Meer weten?


Wilt u meer weten over de investeringsmogelijkheden bij Mogelijk? Elke eerste donderdag van de maand bent u van harte welkom bij Mogelijk op kantoor in Breukelen voor een kennissessie; een kennismaking met Mogelijk en een introductie van de verschillende investeringsmogelijkheden. U kunt natuurlijk ook contact opnemen voor meer informatie.