Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

"We zijn onderdeel van het verhaal van een familie, dat is heel bijzonder"

De wekelijkse proposities van Mogelijk voor vastgoedfinancieringen komen ook binnen op het kantoor van De Rendtmeesters. Als multi-family office begeleidt De Rendtmeesters families bij alle ontwikkelingen rondom hun vermogen. Remco Bakhuis, ‘Rendtmeester’ en partner, vertelt over zijn bijzondere werk. 

Met een tiental medewerkers werkt De Rendtmeesters als vertrouwenspersoon en coördinator voor meerdere families. Investeren in vastgoedfinanciering is een van de mogelijkheden waarmee het bedrijf families assisteert bij het verantwoord omgaan met het vermogen. “Wij faciliteren, coördineren, assisteren en/of regisseren. Net waar een familie behoefte aan heeft”, vertelt Remco. “We creëren overzicht en bieden inzicht in wat je kunt doen met het vermogen en hoe het vermogen zich ontwikkelt. Dit geeft families financiële rust en continuïteit, zodat zij zich kunnen richten op bijvoorbeeld het familiebedrijf, hun hobby’s of een maatschappelijke rol.”

Verantwoord omgaan met vermogen

De families die Remco bijstaat, beschikken over een vermogen dat ze redelijkerwijs tijdens hun leven niet zullen of willen opmaken. Het kan zijn vergaard in één of meerdere generaties door hard werken en slim ondernemen. Of in één klap door het winnen van de loterij. “Een groot vermogen is niet alleen maar een zegen, het kan ook een last zijn”, weet Remco. “Ouders willen niet dat hun kinderen het er na hun overlijden in een keer doorheen jassen en vervolgens berooid achterblijven. En kinderen voelen de last van de verantwoordelijkheid voor het vermogen dat hun (voor)ouders opbouwden. Wij helpen hen om hier op een verantwoorde wijze mee om te gaan. Op een manier die bij hen past”.

In gesprek over doelen

Want iedere familie heeft zo zijn eigen wensen en doelen voor hun vermogen. De een wil graag dat nog vele generaties na hen een zorgeloos leven kunnen leiden, de ander wil verschil maken in de wereld op het gebied van sociale cohesie, gezondheid of duurzaamheid. Het gesprek over die doelen is een belangrijk onderdeel van de aanpak van De Rendtmeesters. “De uitdaging is te achterhalen welke functie het kapitaal heeft en op welke wijze het kan bijdragen aan de persoonlijke doelen”, aldus Remco. “We organiseren voor veel families een periodiek familieberaad waarin gesproken wordt over deze zaken. Door dat regelmatig te doen, onder onze begeleiding, raken kinderen betrokken bij het vermogen. Het vermindert het risico dat er onenigheid ontstaat over geldzaken.” Zo werkt De Rendtmeesters aan heldere communicatie, het behouden van harmonie in de familie en het gefaseerd verantwoordelijkheid overdragen.

Onderdeel van het verhaal

Het onafhankelijk behartigen van de belangen van families is een zaak van continue monitoring en actie. “Er vinden voortdurend veranderingen plaats” licht Remco toe, “op economisch vlak en op het gebied van wet- en regelgeving. Maar ook op persoonlijk vlak. Ziekte, geboortes, huwelijken, scheidingen, situaties met wilsonbekwaamheid. Daar kan een familie allemaal mee te maken krijgen. Als vertrouwenspersoon maak je dat van dichtbij mee. Je wordt onderdeel van het verhaal van een familie en dat is heel bijzonder.”

Continue stroom investeringsmogelijkheden

Remco is blij met een platform als Mogelijk. “Ze brengen vraag en aanbod op een toegankelijke manier bij elkaar. Dat zorgt voor een voortdurende stroom van investeringsmogelijkheden in plaats van de losse – vaak eenmalige - kansen die op ons bureau landen. Uiteraard spreiden we het vermogen vaak over meerdere soorten beleggingen, waaronder ook de beurs, private equity en direct in eigen vastgoed. Maar voor vastgoedfinancieringen kijken we graag bij het aanbod van Mogelijk.”