Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Wat heb je aan een vastgoednetwerk?

Veel mensen zien vastgoed als een aantrekkelijke manier om hun geld te laten renderen. Myrthe de Groot van Actief.nl, een platform voor vastgoedbeleggers, helpt ze daarbij. De vraag van deze week: hoeveel baat heb je bij zo’n vastgoedcursus? Maarten Bouwhuis en co-host Maarten de Gruyter gaan met haar in gesprek.

Enige tijd geleden verscheen het boek Koop je rijk, van de hand van Myrthe de Groot. “De titel is bedoeld als woordspeling,” legt zij uit. “Ik bedoelde ‘rijk’ ook als ‘imperium’: koop je eigen vastgoedimperium. In de media is het vooral gegaan over rijk worden. Wij proberen een bedrijf te zijn dat reëel is en geen gouden bergen belooft. Wij delen kennis in een groot vastgoednetwerk en willen op die manier mensen helpen. Je kunt lid worden vanaf € 7,95 euro, en het duurste abonnement is € 79 euro per maand. Wij hebben een app ontwikkeld waarin we nieuws delen, en waarin iedereen in dit netwerk elkaar vragen kan stellen. Het is dus niet transactiegericht.”

Vastgoed community

In deze vastgoed community zitten veelal mensen die al het nodige aan vastgoed bezitten. “Het is een illusie om te denken dat je met 10.000 euro zinvol in vastgoed kunt investeren. Het betreft mensen met een goedlopend bedrijf of topsporters die hun geld niet op hun bankrekening willen laten verdampen. Die komen bij ons terecht met de vraag hoe dat werkt. Wij geven trainingen waarin bijvoorbeeld een huurrechtadvocaat in een uurtje uitlegt hoe je een goed huurcontract opstelt, welke regels er zijn en waar je voor moet opletten. Het is heel praktisch.”

Luister de hele podcast

Sociale verhuur

Het beeld bestaat dat sociale huurwoningen alleen door institutionele beleggers worden verhuurd, maar dat blijkt niet zo te zijn. “Meer dan de helft van ons platform zit in de sociale verhuur. Daar zit op dit moment wel spanning in nu de overheid meer en meer dreigt te gaan reguleren.”

Vastgoedbeleggen voor de lange termijn

Op dit moment is de overdrachtsbelasting op beleggingspanden 8 procent. Dat gaat in 2023 naar 9 procent. Loont het nog wel om particulier vastgoedbelegger te zijn? “Dat ene procentje gaat het verschil niet maken als je iets 30 of 40 jaar houdt,” vertelt Myrthe de Groot. “Vastgoedbeleggen doe je voor de lange termijn en niet om volgend jaar superrijk te zijn. Het is jammer, maar ik denk niet dat het de markt op slot gooit.”

Financiering van uw beleggingspand

Bent u vastgoedbelegger en wilt u een woning of appartement kopen voor de verhuur? Uw beleggingspand financiert u eenvoudig met De Verhuurhypotheek van Mogelijk.