Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Victor van Bommel belegt steeds vaker over de grens

Hij geldt als een van de bekendste vastgoedbeleggers van ons land. Zijn Orange Capital Partners beheert een imperium met 15.000 panden, waarvan 9.000 buiten Nederland. De vraag van deze week: hoe kijkt Victor van Bommel tegen de ophef die is ontstaan rondom de vastgoedbelegger? Maarten Bouwhuis en co-host Maarten de Gruyter gaan met hem in gesprek.

Orange Capital is in 2014 opgericht en is in 2017 naar Ierland gegaan. Vanaf 2019 is het bedrijf vooral actief in Finland en Denemarken. Dat heeft alles te maken met een betrouwbare overheid, legt Victor uit. “Beleggers investeren voor de lange termijn, en het is heel belangrijk dat we weten wat de spelregels zijn. In Nederland is dat vrij onzeker. Wij zijn institutionele beleggers en werken met het geld van verzekeraars en pensioenfondsen. Deze partners moeten pensioenen betalen en verzekeringen uitkeren. Zij moeten er dus zeker van zijn dat ze aan hun verplichtingen kunnen voldoen.”

Luister de podcast

Woningontwikkeling

Bedrijven als Orange Capital wordt vaak verweten dat zij de prijs opdrijven en betaalbare woningen onder de neus van starters wegkapen. “Dat is absolute onzin. Het grote probleem, met name in de grote steden, is dat er te weinig woningen zijn. Daardoor gaan de huurprijzen omhoog. Omdat het geld tot voor kort gratis was, zijn veel particuliere beleggers panden gaan kopen om te verhuren, het zogenoemde buy to let. Dat creëert geen woningen en is een onwenselijk effect van de woningenmarkt. Wij verhuren geen woningen, maar ontwikkelen en bouwen woningen die voor de verhuur geschikt zijn.”

Puntensysteem huur

Minister De Jonge wil een puntensysteem invoeren voor de middenhuur. Voor woningen met een huurprijs tussen de 1.000 en 1.250 euro mag een verhuurder niet langer zelf de huurprijs vaststellen. “Dit is een verschrikkelijke maatregel: de productie van woningen zal totaal tot stilstand komen, want ontwikkelaars krijgen hun project niet meer rond. Bovendien vermindert hierdoor het aantal huurwoningen. Een appartement dat nu 1.250 euro aan huur oplevert, kan niet meer rendabel geëxploiteerd worden voor een huurprijs van 800 euro. Het zal dus worden verkocht en aan de huurmarkt worden onttrokken.”

Mogelijk voor u

Mogelijk financiert zakelijk vastgoed in heel Nederland; van grote stad tot kleine kern. Wilt u geld lenen voor de aankoop van zakelijk vastgoed of wilt u geld uitlenen met veel zekerheden en een aantrekkelijke rente? Bij ons is het mogelijk. Lees hier verder.