Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Verduurzaming pand met herfinanciering van Mogelijk

“Vlak bij het strand van Scheveningen staat ons appartement”, vertelt Bernadette Kievits. “We hebben er zelf een tijdje gewoond en er later een vakantiehuis van gemaakt dat we verhuren. Dat leek ons goede business, en dat is het inderdaad. We zochten herfinanciering voor verduurzaming en onderhoud aan het appartement.”

Docent Bernadette en haar man Leo Schol, entertainer en animatiespeler, namen in eerste instantie een makelaar in de arm om het appartement te verkopen omdat het ver van hun huidige woonplaats ligt. “Maar het was na een half jaar nog niet verkocht. We besloten het anders te financieren en onderhoud te plegen, want het rendeert heel goed dus waarom zou je de kip met de gouden eieren slachten? Onze financieel adviseur attendeerde ons op Mogelijk als partij om onze financieringsbehoefte in te lossen.”

Financiële onderbouwing

Bernadette en Leo hadden een gesprek op het kantoor van Mogelijk. De financieringsaanvraag werd omgezet in een investeringsaanbieding voor investeerders en de aanbieding werd op het online platform geplaatst. Hier kunnen investeerders de aanbieding claimen, waarna de financiering volgt. “In ons geval duurde het iets langer dan normaal gesproken. Dat kwam omdat het te investeren bedrag goedgekeurd moest worden door de accountant van de betreffende investeerder. Wel belangrijk dat die zorgvuldigheid er is.”

Blij met de herfinanciering

“De mensen van Mogelijk waren vriendelijk en behulpzaam. We zijn blij dat Mogelijk er is, anders hadden we dit niet voor elkaar gekregen. We begrijpen wel dat de financiële onderbouwing goed moet worden uitgezocht. Dankzij de Ondernemershypotheek kunnen we verder met de verduurzaming van het pand. In eerste instantie komt er vloerisolatie in en gaan we kijken of de verwarming economischer kan. We zijn nu heel blij met de dingen die we dankzij de herfinanciering kunnen doen.”

Wilt u uw pand verduurzamen en bent u op zoek naar een (her)financiering?

Vul hier onze quickscan in en ontdek welke leensom haalbaar is!