Fonds 10 nog geopend tot en met 12 juli. Lees hier meer of meld u direct aan
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Vastgoed als onderpand biedt zekerheid aan onze investeerders

Bij Mogelijk financiert een investeerder de zakelijke hypotheek van een ondernemer. Het vastgoed dient als onderpand en staat op naam van de investeerder. “Het object vormt voor investeerders de absolute zekerheid en zekerheid is waar veel behoefte aan is bij onze investeerders”, vertelt Maarten Rövekamp, medeoprichter van Mogelijk Vastgoedfinancieringen.

“Terecht willen investeerders weten hoe wij het vastgoed beoordelen. Alle financieringsaanvragen die we binnen krijgen, worden allemaal zeer zorgvuldig beoordeeld door onze vastgoedspecialisten. De vastgoedspecialisten hebben allemaal jarenlange ervaring opgedaan vanuit verschillende functies. Interessant want zij kijken allemaal met een andere invalshoek en vullen elkaar daardoor goed aan. Er werken hier oud-taxateurs, specialisten in vastgoedfinanciering en vastgoedbeleggingen. Samen hebben zij ongeveer 150 jaar vastgoedervaring en heel wat voorbij zien komen. Dat is essentieel voor het beoordelen van het vastgoed”, meent Maarten.

Vastgoed beoordelen

Het vastgoed wordt in elk geval beoordeeld op de volgende punten:

  1. Het object en de kwaliteit ervan
  2. Omgeving en ligging van het object
  3. Marktwaarde en WOZ-waarde
  4. Courantheid van het object
  5. Gewenste leensom ten opzichte van de waarde
  6. Alternatieve aanwendbaarheid

Aanvragen onverminderd groot

“Alles rondom het object brengen we in kaart. Uiteraard hebben we ook een gesprek met de aanvrager. We achterhalen het doel van de financiering maar bespreken ook de noodzakelijke eigen inbreng. Ik vind het bijzonder om mee te maken dat het aantal aanvragen onverminderd groot is. Het is fijn dat we kunnen bijdragen aan het realiseren van de doelstellingen van veel ondernemers.”

Vertrouwen in het model

Elke dinsdagochtend om 9 uur publiceert Mogelijk de actuele investeringsaanbiedingen op de website. “Vanaf 11 uur kunnen investeerders uit ons netwerk opties nemen of direct investeringsaanbiedingen claimen. Het kan heel snel gaan. Het is geen uitzondering dat we vaak al binnen een week de financiering daadwerkelijk rond hebben. Het vertrouwen in ons model is groot. Dat komt omdat we geen concessies doen in het beoordelen van de kwaliteit en alternatieve aanwendbaarheid van objecten. Daarnaast zorgen we voor extra zekerheid doordat wij bijvoorbeeld het debiteurenrisico overnemen. Mocht een debiteur niet aan zijn maandelijks rente- en aflossingsverplichting voldoen, dan betaalt Mogelijk dit aan de investeerder. De investeerder krijgt dus altijd op de eerste werkdag van de maand de rente en aflossing op zijn bankrekening. Investeren bij Mogelijk betekent veilig investeren in alle opzichten.”