Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Van woningen over naar bedrijfspanden; minder gedoe, goed rendement

Al 46 jaar zit Henk Evers in het vastgoed. Eerst als makelaar in woningen, later ook als belegger in woningen voor de verhuur. Sinds een jaar of drie is hij echter overgestapt naar bedrijfspanden als belegging. “Minder gedoe en meer rendement, wat wil een mens nog meer”, aldus Evers.

In bijna vijf decennia zag Henk Evers de vastgoedmarkt ontwikkelen met flinke pieken en diepe dalen. Zelf heeft hij zich er altijd goed doorheen weten te slaan. “Ik heb nog nooit een pand met verlies verkocht en met leegstand heb ik ook nooit te maken gehad”, aldus Evers. Een kwestie van de juiste panden aankopen en geduld hebben als de markt wat minder is. Zijn beste verkoop? “Een pand in Amsterdam dat ik in 1990 kocht voor 90.000 gulden kon in ik 2012 verkopen voor € 900.000,-. Zulke transacties zijn wel uniek.” 

Overstap naar bedrijfspanden voor de verhuur

Drie jaar geleden stapte Evers over van woningen voor de verhuur naar bedrijfspanden als belegging. “De prijzen van bedrijfspanden stegen niet zo snel als die voor woningen”, licht Evers zijn keuze toe. “Dus ben ik bedrijfspanden gaan aankopen voor de verhuur aan bedrijven.”

Evers heeft vooral bedrijfsloodsen in bezit in de omgeving van Vlaardingen, Schiedam en in Rotterdam. De stap van woningen naar bedrijfspanden bevalt hem wel. “Veel minder onderhoud en gedoe dan bij woningen. En een fijn rendement van gemiddeld 10%.”

Snelle service bij Mogelijk

Via internet ontdekte Evers Mogelijk Vastgoedfinancieringen en sindsdien heeft hij hier meerdere projecten gefinancierd. “De rente ligt ietsje hoger dan bij een grootbank, maar dat maken ze meer dan goed in de snelheid van handelen”, vindt Evers. Zijn record bij Mogelijk was twee dagen voor de financiering van vier bedrijfsloodsen begin dit jaar. “Op maandag zat ik op kantoor bij Mogelijk, op dinsdag waren de aanvragen gepubliceerd en diezelfde dag ook geclaimd door investeerders. Sneller kan eigenlijk niet.”

Evers blijft actief op zoek naar nieuwe objecten om aan te kopen. “Het wordt wel wat moeilijker, de prijzen stijgen nu ook in de bedrijfsgebouwen flink. Maar ik vind vast nog wel wat en dan weet ik dat ik voor snelle afhandeling bij Mogelijk terecht kan.”

Mogelijk voor u 

Mogelijk financiert zakelijk vastgoed in heel Nederland; van grote stad tot kleine kern. Wilt u geld lenen voor de aankoop van een zakelijk pand of wilt u geld uitlenen met veel zekerheden en een aantrekkelijke rente? Bij ons is het mogelijk.