Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Van alternatief financieren naar gemeengoed

Afgelopen weekend verscheen het magazine De Financier als speciale bijlage van Mogelijk bij het FD. Centraal thema in dit magazine: de opmars van de non-bancaire sector. Folkert Eggink, algemeen directeur van Mogelijk: “Zeven jaar geleden startten wij Mogelijk en waren als non-bancaire vastgoed financier een vreemde eend in de bijt. Nu is non-bancair veel meer gemeengoed en dat vinden wij een positieve ontwikkeling.”

Sinds 2018, het jaar dat Stichting MKB Financiering cijfers over de markt heeft bijgehouden,

is de markt voor non-bancaire mkbkredietverstrekkingen fors gegroeid. Gemeten naar aantal transacties is nu al 27 procent van de mkb-leningen onder een miljoen non-bancair. Een trend die de komende jaren door lijkt te zetten. Over het verloop van deze trend leest u alles in het magazine.

Aanbod non-bancair groeit fors

Het aanbod van snel non-bancair kapitaal is de laatste jaren fors gegroeid. In allerlei vormen: van family, friends & fans, crowdfunding, leasing, factoring en microkredieten tot business angels, private equity, direct lending, kredietunies en participatiemaatschappijen. En natuurlijk de peer-to-peer leningen en het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds, waarmee Mogelijk de afgelopen jaren veel geldleners en -verstrekkers verder heeft kunnen helpen.

Toegang tot financiering

Met inmiddels 1,2 miljard euro aan verstrekte financieringen is Mogelijk in non-bancaire vastgoedfinanciering de grootste partij. Folkert: “Wij zorgen ervoor dat mkb-ondernemers toegang krijgen en houden tot financieringsmogelijkheden. Niet alleen voor de aankoop van een pand, ook voor behoefte aan werk- en groeikapitaal. Het herfinancieren van vastgoed kan daarbij een goede oplossing bieden.”

Ondernemers en investeerders blij maken

“De essentie van ons werk is dat wij elke dag ondernemers en investeerders blij willen maken. Mooi voorbeeld is het verhaal van vakman en leidekker Paul Visscher, dankzij een financiering van Mogelijk kan hij nu zijn doelen realiseren. Zijn verhaal leest u in ons magazine.”

U kunt de FD bijlage hier downloaden. Wilt u de bijlage liever fysiek ontvangen? Stuur dan een e-mail naar marketing@mogelijk.nl.