Twee jonge ondernemers vinden hun financiering bij Mogelijk

Twee jonge ondernemers vinden hun financiering bij Mogelijk

"Financieren van onze horeca-onderneming was niet het leukste stuk, maar het is natuurlijk belangrijk dat het goed gebeurt. Onze financieel-adviseur wees ons op Mogelijk", vertelt Ralph. "Daarna was het snel geregeld. Toen de bouw van ons proeflokaal/restaurant House of Bird bijna startte, leverden we ons plan aan bij Mogelijk. Zij plaatsen onze financieringsaanvraag op hun website. Vrijwel direct meldde investeerder Gert Pruim zich. Hij geloofde in ons idee, daar waren we ontzettend blij mee. Mogelijk regelde alles, wij tekenden bij de notaris en hebben Gert daar ontmoet: een leuke enthousiaste man, net zo positief als wij."

In 2016 richtten de twee jonge horecaondernemers Rik van den Berg en Ralph van Bemmel bierbrouwerij Bird Brewery op, en van daaruit ontstond het idee voor een proeflokaal middenin het Diemerbos. Toen ze de gemeentelijke aanbesteding wonnen, haalden zij via crowdfunding ruim 6 ton startkapitaal op. Een ander deel van de benodigde financiering kwam tot stand bij Mogelijk. Rik: “Het hele traject met Mogelijk heb ik als positief ervaren, zij denken vanuit de ondernemer. Wij hadden onze plannen goed op orde en zij hadden het volste vertrouwen dat er een passende partner in hun netwerk van investeerders te vinden was. Het ging om een aanzienlijk bedrag, maar de financieringsvoorwaarden zijn marktconform met een aantal belangrijke pluspunten, zoals boetevrij onbeperkt aflossen.”

“Ik werk al langer intensief samen met Mogelijk”

Investeerder Gert Pruim is al dertig jaar ondernemer. Daarnaast investeert hij in ondernemingen, panden en hypotheken. Hij heeft de zakelijke hypotheek verstrekt aan House of Bird. “Ik werk al langer intensief samen met Mogelijk en kijk elke dinsdag om 9 uur naar de nieuwe investeringsaanbiedingen. Daar moet je snel bij zijn. Maar als het niet lukt, komt er altijd wel weer een andere mogelijkheid. Het rendement varieert een beetje en is afhankelijk van de eventuele risico's. De belangrijkste vraag voor mij om te beslissen of ik wil investeren is, of ik het object zelf zou willen hebben. Als ik er als ondernemer echt in geloof, geeft mij dat zekerheid. Daarnaast heb ik altijd het eerste hypotheekrecht, al ga ik er niet vanuit dat het misgaat. Ik ga niet investeren in iets waarvan ik denk dat het geen bestaansrecht heeft. House of Bird is een heel leuk initiatief. Ik heb vertrouwen in deze ondernemende mannen, de plek middenin het bos en de mogelijkheden die in het businessplan staan. Het rendement is goed en deze jongens hebben al een trackrecord omdat ze hun biermerk succesvol in de markt hebben gezet. ”

Luister nu de podcast waarin ondernemers Rick en Ralf en investeerder Gert Pruim hun verhaal vertellen.

We helpen u graag verder

Ik wil lenen

Sluit een zakelijke hypotheek af

  • Boetevrij aflossen
  • Onderpand belangrijker dan uw jaarrekening
  • Snelle realisatie
  • Lage aflossing

Ja, ik wil een zakelijke hypotheek

Ik wil geld uitlenen

met veel zekerheden en aantrekkelijke rente

  • 6% - 7,75% rendement per jaar
  • Eerste recht van hypotheek
  • Eigen inbreng van de debiteur
  • Vastgoed als veilig onderpand

Ik wil geld uitlenen

Of kom naar één van onze kennissessies.

Totaal gefinancierd:
€ 
Aantal gefinancierde objecten:
U kent ons o.a. van:
Terug naar het overzicht

HomeBlogTwee jonge ondernemers vinden hun financiering...