Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Thuiz Hypotheken geeft een inkijkje in de vastgoedwereld

Als bemiddelaar in vastgoedfinancieringen adviseert Thuiz Hypotheken ondernemers en vastgoedbeleggers bij de opbouw van een vastgoedportefeuille. Ook ervaren vastgoedbeleggers kunnen terecht voor advies over het verder uitbreiden en optimaliseren van hun portefeuille. “We werken samen met partijen als Mogelijk Vastgoedfinancieringen maar ook banken”, vertelt financieel adviseur Thierry Stokkink die vier jaar geleden Thuiz Hypotheken oprichtte.

“De verhuurmarkt in Nederland is over een hele lange periode zeer stabiel gebleken. Geld lenen is goedkoop en er is een groot geldoverschot, waardoor investeren in vastgoed bijna een rage is geworden. Het ondoorzichtige wereldje was tot nu toe vooral toegankelijk voor de superrijken. Voordat ik ondernemer werd, had ik al een missie: de vastgoedwereld transparanter maken.” Daarom begon Thierry ongeveer een jaar geleden met het interviewen van ervaren vastgoedbeleggers, makelaars, bouwkundigen en andere specialisten. Autoriteiten in de vastgoedwereld, zoals Mogelijk Vastgoedfinancieringen, delen in interviews hun expertise. “Om het zo transparant mogelijk te maken, vindt het interview live op YouTube en Facebook plaats en kunnen kijkers rechtstreeks vragen stellen aan de specialisten. Op deze manier heb ik een publiek van zevenduizend vastgoedbeleggers opgebouwd. Mensen die niet volledig afhankelijk willen zijn van hun salaris of winst uit onderneming en geïnteresseerd zijn in andere inkomensbronnen.”

Naar twaalf panden in vier maanden

Inmiddels heeft Thierry heel veel kennis vergaard en met zijn publiek gedeeld. “Toch is dat iets anders dan zelf de weerstanden ervaren die een vastgoedbelegger tegenkomt. Daarom heb ik heel impulsief live op Facebook gezegd: ik ga in vier maanden elf panden bij kopen. Dan kan ik al die inzichten en pijnen delen die ik ervaar. Alles is in een tiendelige videoserie vastgelegd. Je ziet hoe ik eerst twee maanden uitstelgedrag had en mijzelf misbaar moest maken in mijn bedrijf om tijd te creëren. Pas daarna ondernam ik actie, bijvoorbeeld met mijn gezin flyers rondbrengen om mensen aan te sporen hun huis aan ons te verkopen.”

Een waardevol netwerk

Thierry deed veel bezichtigingen en wees wel 35 woningen af omdat hij iets goeds wilde kopen. “Steeds vroeg ik me af of ik ermee moest stoppen. De aankoopmakelaar zei een kwartier voor sluiting op 30 december dat we niet konden passeren met vijf woningen tegelijk. Ik had een mandje met woningen van een andere vastgoedbelegger gekocht en de notaris was vergeten om de aflosnota op te vragen. De verkoper, de notaris en de hypotheekadviseur van de verkoper waren er drie dagen mee bezig geweest, maar het lukte niet. Passeren na 31 december zou € 56.700 extra overdrachtsbelasting betekenen. Toen heb ik mijn netwerk geactiveerd: alle directeuren die maar iets konden doen heb ik gebeld. Uiteindelijk is het nét voor 1 januari 2021 gelukt. In de videoserie zie je dat de notaris zegt: we hebben het binnen, wat heb jij een waardevol netwerk.”

Geen kennis, ervaring en geld

“Op de website vastgoedcommunity.nl staat de videoserie en zie je precies waar je allemaal op moet letten bij de aankoop van vastgoed. Je vindt er ook masterclasses met ervaren vastgoedbeleggers en specialisten. Je kunt er netwerkborrels, strategie- en brainstormsessies bijwonen. Ik ben dat platform gestart om mijn hele netwerk met het publiek te delen. Voor mensen zoals jij en ik, is de vastgoedwereld pas ongeveer drie jaar open. Al heb je weinig kennis, ervaring of geld, met mensen om je heen die het jou gunnen, krijg je interessante deals aangeboden. Ik ben tot het inzicht gekomen dat het netwerk het allerbelangrijkst is.”