Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Samen investeren met de Mogelijk clubdeal

Mogelijk krijgt regelmatig aanvragen voor grote leensommen binnen. Door die aan te bieden in clubdeals, blijven de investeringen behapbaar en verzekert Mogelijk haar netwerk van investeerders van voldoende aanbod

Wekelijks presenteert Mogelijk zo’n 30 investeringsaanbiedingen voor het financieren van vastgoed aan het netwerk van investeerders. Met een gemiddelde leensom van iets boven de € 200.000,- geeft dat veel mogelijkheden om te investeren in zakelijke hypotheken.

"In ons netwerk zijn er enkele investeerders die zich comfortabel voelen bij investeringen van hogere bedragen, zoals een half miljoen of meer”, weet relatiemanager Eduard Bosch. “Voor hen kunnen grote financieringsaanvragen interessant zijn. Maar de meerderheid van de investeerders houdt het liever iets kleiner. Dat beperkt het risico en zorgt ervoor dat je je geïnvesteerd vermogen kunt spreiden.”

Zo werkt de clubdeal

Juist voor die groep investeerders is de clubdeal interessant: een grote leensom wordt opgesplitst in kleinere delen. Iedere participant krijgt exact dezelfde zekerheden als bij de een-op-een-financiering, zoals het eerste recht van hypotheek, maandelijkse uitbetaling van rente en aflossing doordat Mogelijk het debiteurenrisico daarop overneemt en een gezonde loan-to-value.

Wanneer alle participaties zijn geclaimd, is de deal rond en kan de hypotheek worden opgemaakt. De participanten zitten dan samen in een project, maar hebben eigenlijk niet veel met elkaar te maken. Eduard: “De zaken zijn net zo geregeld als met een-op-een-financiering. Zou de geldnemer in gebreke blijven, dan treedt Mogelijk op als vertegenwoordiger van de investeerders, net als in andere gevallen. Onderling overleg is dus niet nodig.”

Is er dan nooit een grote investeringsaanbieding te claimen op het platform? “Jawel hoor”, verzekert Eduard. “Grote aanvragen gaan vaak eerst in zijn geheel op het platform. Pas als duidelijk wordt dat het hele bedrag toch te hoog is om door één investeerder geclaimd te worden, splitsen we hem op. Zo hoeven we onze aanvragers niet teleur te stellen én houden we voldoende aanbod voor investeerders. Je ziet, ook hierin werken we aan een oplossing voor iedereen.”

Heeft u vragen over de clubdeal? Neem dan contact op met de accountmanagers van Mogelijk. Zij vertellen u er graag meer over. 

Bel me nu