Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Risico's mijden en toch kapitaal opbouwen

Vanaf zijn zestiende was hij al helemaal thuis in de digitale wereld. Op zijn achttiende startte hij zijn eigen hostingbedrijf dat hij tien jaar later met veel succes verkocht. Zoekend naar een veilige manier om zijn vermogen te laten renderen, belandde hij bij Mogelijk Vastgoedfinancieringen. “Het is prettig dat Mogelijk alles regelt en dat ik op een veilige manier kan investeren”, vertelt Robert van Esseveld.

“Eerlijk gezegd was ik vroeger veel meer met computers bezig dan met school. Ik was gefascineerd door de werking van internet; ik wilde begrijpen wat er op de achtergrond gebeurde als je een website bezocht. Vanaf mijn achttiende ging ik voor klanten websites hosten. Deze hostingdienst werd vooral opgepikt door webshops. Dit werd al gauw succesvol. Nadat ik mijn MBO diploma had gehaald, maakte ik de afweging een HBO-studie te volgen of mijn bedrijf een serieuze kans te geven. Ik besloot te gaan voor mijn bedrijf. Ik was toen twintig, als het niets werd, dan zou ik gaan studeren.”

Kennis op basis van nieuwsgierigheid

Binnen een paar jaar tijd groeide het bedrijf van Robert uit tot een groot succes. “Alles wat ik aanbood was niet te leren op school, ik ontwikkelde al mijn kennis op basis van nieuwsgierigheid. Ik nam technische mensen aan en al gauw had ik een man of tien in dienst. Ik merkte dat ik managen niet het leukst vond van het ondernemerschap en zocht mogelijkheden om weer te kunnen pionieren. Die zoektocht leidde uiteindelijk tot de verkoop van mijn bedrijf vorig jaar.”

Professioneel en toegankelijk

Met een deel van de opbrengst investeert Robert in zakelijke hypotheken bij Mogelijk. “Ik hoorde een keer de radioreclame. Omdat ik nogal risicomijdend ben ingesteld, zocht ik eerst naar meer informatie online en maakte een keer een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Ik vond dat bezoek heel prettig, het team is professioneel maar ook heel toegankelijk. Na het gesprek kreeg ik elke dinsdag de mails met het actuele aanbod. Ik bleef nog even de kat uit de boom kijken. Maar doordat ik het aantal gefinancierde objecten op de site steeds zag groeien, raakte ik overtuigd. Inmiddels investeer ik in een aantal zakelijke hypotheken. Deze manier van investeren is ideaal voor mij. Ik krijg een aantrekkelijke rente en heb er verder geen omkijken naar.”

Veel geleerd

Naast investeren in zakelijke hypotheken bij Mogelijk, is Robert aan het kijken om te investeren in startups. “Dat vind ik ontzettend leuk en interessant. Het is nu een paar maanden geleden dat ik mijn bedrijf heb verkocht. Ik ben pas 29 jaar en ik geef mezelf een jaar om rustig na te denken wat ik wil doen. In de jaren die achter mij liggen, heb ik enorm hard gewerkt en heel veel geleerd. Ik heb vooral ontdekt dat het belangrijk is om te doen waar je hart ligt en je niet te laten belemmeren door instituten zoals school of ingewikkelde bedrijfsmatige constructies. Voor mij ligt de wereld open!” “Ik ben risicomijdend ingesteld, inmiddels investeer ik in zakelijke hypotheken. Ideaal, ik krijg een aantrekkelijke rente en heb er geen omkijken naar.”