Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Renteverlaging Verhuurhypotheek en hogere leencapaciteit biedt vastgoedbeleggers kansen

Mogelijk heeft de voorwaarden van de Verhuurhypotheek aangescherpt met onder meer een lagere rente, verhoging van de leencapaciteit en een verlenging van rentevoorsteltermijn. “Het is goed nieuws voor vastgoedbeleggers die op zoek zijn naar een financiering of herfinanciering. Er ontstaan nu meer mogelijkheden met een zeer scherpe rente vanaf 5,48%. Wij dagen elke vastgoedbelegger uit om ons in de zoektocht naar een passende financiering mee te nemen”, vertelt Brechtje van Miert. Zij is productmanager BTL bij Mogelijk. 

“Eind vorig jaar ontstond ruimte om aan de slag te gaan met het aanscherpen van de voorwaarden van onze Verhuurhypotheek. Daarbij hebben we marktontwikkelingen geanalyseerd en de wensen ingegeven door vastgoedbeleggers meegenomen.  Het resultaat is een aantrekkelijker aanbod voor vastgoedbeleggers”, vervolgt Brechtje.  

Wat houden de aangescherpte voorwaarden in?  

Brechtje: “De maximale leensom per pand is verhoogd naar 3 miljoen. Wij zien dat hier in de markt veel vraag naar is. Daarnaast is er de verhoogde leencapaciteit door de verlaging van de ICR en DSCR in combinatie met de lagere rente. Ook is de leencapaciteit voor mixed-use objecten nog eens extra verruimd. Nu kan er tot maximaal 80% Loan-to-Value (LTV) gefinancierd worden, in plaats van de eerdere 75%, dit onder bepaalde voorwaarden. Dit stelt vastgoedbeleggers in staat om meer rendement te behalen uit hun beleggingen.” 

Nieuwe type panden 

Mogelijk biedt nu in de Verhuurhypotheek ook de optie voor verhuur aan gezondheidsfaciliteiten en verhuur aan overheids-of overheidsgerelateerde instanties. Daarnaast zijn vakantiewoningen met permanente woonbestemming toegevoegd. 

Vastgoedbeleggers buiten Nederland zijn welkom

Vanaf nu is het ook mogelijk voor vastgoedbeleggers zonder Nederlands paspoort om de Verhuurhypotheek af te sluiten, mits ze een Nederlands bankrekeningnummer hebben. Deze inclusieve benadering opent de deuren voor een breder scala aan vastgoedbeleggers.  

Hieronder de belangrijkste wijzigingen binnen de Verhuurhypotheek*: 

  • Lagere rente, minimaal: 5,48% 

  • Minimale ICR 1,1% 

  • Minimale DSCR: 1,1% (lager optioneel mogelijk) 

  • Rente staat langer vast 

  • LTV voor mixed use objecten tot 80% 

  • Financiering van (verhuurd) zorgvastgoed, overheids- of overheid gerelateerde instanties, vakantiewoningen met permanente woonbestemming 

  • Vastgoedbeleggers met een niet-Nederlands paspoort zijn welkom mits het vastgoed in Nederland staat en er sprake is van een Nederlands bankrekeningnummer 

* Aan bovenstaande punten kunnen geen rechten worden ontleend. Ga in gesprek met een van onze accountmanagers over uw specifieke wensen. 

Vertrouwen in de vastgoedmarkt blijft 

Brechtje: “We zien weer een toenemend aantal aanvragen in de markt. Het lijkt erop dat alles langzaam een 'nieuw' normaal wordt, waarbij vastgoedbeleggers blijven investeren en herfinancieren. Deze beweging weerspiegelt het vertrouwen van beleggers in de stabiliteit en veerkracht van de vastgoedmarkt.” 

Direct een rente-indicatie ontvangen? Doe de quickscan! 

De nieuwe voorwaarden van de Verhuurhypotheek biedt Mogelijk een krachtig instrument voor vastgoedbeleggers om hun portefeuille te laten groeien en te diversifiëren. Aarzel niet om de mogelijkheden te verkennen. Doe de quickscan en ontvang direct een rente-indicatie. Of neem contact met ons op om de mogelijkheden door te nemen.