Pablo's passie: zakelijk vastgoed mogelijk maken

Pablo's passie: zakelijk vastgoed mogelijk maken

Voor ondernemers kan het best lastig zijn om hun vastgoed gefinancierd te krijgen. Banken zijn sinds de kredietcrisis van 2008 niet meer zo gul met het verstrekken van leningen voor commercieel vastgoed, zeker niet voor de -vanuit het perspectief van een bank- kleinere bedragen. Daar kwamen ook de oprichters van Mogelijk Vastgoedfinanciering achter.

Maarten Rövekamp was projectontwikkelaar voor bedrijfsmatig onroerend goed, en in de crisis lukte het zijn klanten niet om de aankoop van een bedrijfsunit gefinancierd te krijgen. Hij heeft toentertijd een aantal keer zelf bijgesprongen als investeerder. Ook Pablo de Loor zag het effect van de crisis met eigen ogen. Hij was makelaar van zakelijk vastgoed, en zag dat het voor veel ondernemers onmogelijk werd hun eigen pand te kopen. Samen met Annemieke Schoonderwoerd hebben ze toen Mogelijk Vastgoedfinanciering opgericht.

Pablo de Loor: “Mogelijk Vastgoedfinanciering brengt de vraag naar financiering en het aanbod van privaat kapitaal bij elkaar. Onze investeerders zijn vaak oud-ondernemers die een mooi vermogen hebben opgebouwd en dat voor de toekomst willen behouden, maar die geen risico willen nemen met investeringen. Investeren in een zakelijke hypotheek bij Mogelijk is voor hen een heel veilige manier van het laten renderen van hun geld, en ze kunnen er ook nog ondernemers mee helpen.”

Bij Mogelijk financiert een investeerder het pand van een ondernemer. De Loor: “We financieren een breed palet aan zakelijk vastgoed. We kijken dus niet alleen naar traditionele bedrijfspanden, maar ook naar agrarische grond, hotels, molens, winkels, kantoorpanden, transformaties et cetera. Het vastgoed moet een zakelijk doel hebben, maar verder staan we overal voor open.”
Deze open houding onderscheidt Mogelijk van andere vastgoedfinancierders. “Vaak moet een ondernemer een minimaal aantal jaarrekeningen laten zien, maar bij Mogelijk kijken we liever naar het vastgoed zelf. Dat is immers het onderpand voor de investeerder, waar het eerste hypotheekrecht op rust. Natuurlijk moet de ondernemer financieel gezond zijn, maar de kwaliteit van het vastgoed staat op nummer één. Door onze focus op het vastgoed zelf, krijgen meer ondernemers de kans hun droom te verwezenlijken. Aan de andere kant geeft deze focus de investeerders ook meer veiligheid: we kijken altijd naar de potentie van het vastgoed, daarin spelen de alternatieve aanwendbaarheid en courantheid van een pand een belangrijke rol.”

Kantoor Mogelijk Vastgoedfinancieringen

Een ander speerpunt van Mogelijk is het persoonlijk contact met de ondernemers en investeerders. “We ontmoeten iedereen eerst persoonlijk, zodat we weten met wie we zakendoen. We willen weten wat voor vlees we in de kuip hebben. De drive achter het werk zit hem daar ook in voor De Loor: Je spreekt ontzettend veel verschillende ondernemers en je mag bijdragen aan hun verdere groei, of dat nou een behoefte aan financiering of een behoefte naar een goede bestemming voor het kapitaal is. Als de akte gaat passeren bij de notaris, hebben we altijd twee blije mensen aan tafel. Daar doe je het voor.”

Wat heeft Mogelijk de investeerder te bieden? “Zekerheid. Investeren in een zakelijke hypotheek via Mogelijk is een heel veilige manier van investeren, veel stabieler dan aandelen, bijvoorbeeld. Dit komt doordat het eerste recht van hypotheek gevestigd wordt op het pand. En dat eerste recht van hypotheek staat één-op-één op naam van de investeerder.”

Maar er zijn meer zekerheden die comfort bieden aan de investeerder. Zo rust bij Mogelijk op ieder pand een secundaire opstalverzekering: mocht het onderpand verloren gaan door bijvoorbeeld brand en de primaire opstalverzekering niet voldoende dekkend zijn, dan dekt deze secundaire opstalverzekering de schade. Daarnaast neemt Mogelijk het debiteurenrisico op de maandelijkse rente en aflossing over. Dus mocht de ondernemer niet aan zijn verplichting kunnen voldoen, dan betaalt Mogelijk – je krijgt dus als investeerder altijd op de eerste werkdag van de maand de rente en aflossing uitbetaald. Mogelijk ontzorgt hierin volledig: tot eventuele executie van het pand aan toe neemt Mogelijk alle werkzaamheden en kosten uit handen. Tevens is er flexibiliteit, want een investeerder kan op ieder gewenst moment zijn investering weer liquide maken doordat de hypotheekakte overdraagbaar is.

Al deze maatregelen zorgen ervoor dat Mogelijk een heel gezonde en zekere manier van investeren biedt voor mensen die hun geld op een nuttige manier in willen zetten en ontzorgd willen worden.

Investeren in een zakelijke hypotheek kan bij Mogelijk vanaf €50.000,- en de jaarlijkse rente die een investeerder ontvangt ligt tussen de 4,5% en 5,25%. “In totaal hebben we al meer dan 2000 panden gefinancierd, met een som van 426 miljoen aan investeringen.”

Dit artikel is eerder door het Reformatorisch Dagblad gedeeld. 

We helpen u graag verder

Ik wil lenen

Sluit een zakelijke hypotheek af

  • Boetevrij aflossen
  • Onderpand belangrijker dan uw jaarrekening
  • Snelle realisatie
  • Lage aflossing

Ja, ik wil een zakelijke hypotheek

Ik wil geld uitlenen

met veel zekerheden en aantrekkelijke rente

  • 6% - 7,75% rendement per jaar
  • Eerste recht van hypotheek
  • Eigen inbreng van de debiteur
  • Vastgoed als veilig onderpand

Ik wil geld uitlenen

Of kom naar één van onze kennissessies.

Totaal gefinancierd:
€ 
Aantal gefinancierde objecten:
U kent ons o.a. van:
Terug naar het overzicht

HomeBlogPablo's passie: zakelijk vastgoed mogelijk make...