Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Nieuwe kansen voor investeerders met het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds

Afgelopen week was het dan zover; op donderdag 3 maart lanceerde Mogelijk het ‘Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds’. Dirk Jan van der Hoeden, directeur bij Mogelijk en tevens fondsmanager voor dit nieuwe fonds, heeft hoge verwachtingen. “Met dit nieuwe product bieden we extra mogelijkheden; zowel aan onze investeerders als de ondernemers die een financiering zoeken. En dat is precies waar we het voor doen; financieringen mogelijk maken.”

Tijd voor verbreding

Al bijna zes jaar weet Mogelijk als geen ander de behoeften van investeerders en ondernemers aan elkaar te koppelen. Investeerders vinden bij Mogelijk een manier om hun vermogen op een veilige manier te laten renderen en ondernemers krijgen hun zakelijk vastgoed gefinancierd. Op deze manier werden al bijna 3.500 projecten gefinancierd voor in totaal meer dan € 700.000.000,-. Dirk Jan: “Met dit concept sprong Mogelijk in het gat dat er ontstond toen het na de financiële crisis lastiger werd voor ondernemers om zakelijk vastgoed bij een bank gefinancierd te krijgen. Nu het concept zich heeft bewezen en Mogelijk als organisatie is gegroeid van startup naar een volwassen en stevige organisatie, is het tijd om verder te verbreden.”

Stabiliteit, gemak en een aantrekkelijk rendement

“Ons model van één-op-één financiering spreekt veel investeerders aan”, weet Dirk Jan. “Vooral de actievere investeerder die graag zelf de propositie uitkiest op ons portaal en zich prettig voelt bij de flexibiliteit die dit biedt. Hij kan zelf zijn geld eenvoudig liquide maken als dat nodig is. Er zijn echter ook investeerders die wat meer stabiliteit en gemak willen. En dat is wat het Mogelijk Zakelijk Hypotheken Fonds biedt; stabiliteit, gemak, vijf jaar vastigheid en een geprognoticeerd rendement van {fonds-rendement2} per jaar. Beleggen in het Fonds is dus bij uitstek geschikt voor de behoudende investeerder die zijn geld voor langere tijd tegen een aantrekkelijk rendement wil wegzetten.”

Investeerders | Mogelijk

Meer zekerheid dan een vastgoedfonds

Beleggers kunnen met een inleg vanaf € 100.000,- instappen in dit fonds. Met het vermogen uit het Fonds worden zakelijke hypotheken verstrekt. “Dat is waar dit fonds zich onderscheidt van een vastgoedfonds”, vertelt Dirk Jan. “Het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds krijgt geen vastgoed in bezit, een vastgoedfonds wel. In de rendementsberekening van een vastgoedfonds zit ook de beoogde waardevermeerdering van het vastgoed. Die waardestijging is onzeker. Het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds is anders. Het fonds biedt een bescheidener rendement dan een gemiddeld vastgoedfonds maar naar verwachting wel meer stabiliteit en zekerheid over het verwachte rendement.

Kwalitatief hoogwaardig zakelijk vastgoed

Vanuit het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds worden leningen verstrekt aan kwalitatief, hoogwaardig zakelijk vastgoed. Dirk Jan: “Denk hierbij aan financieringen voor kantoren en bedrijfspanden, winkels en supermarkten, logistiek, hotels en horecaketens. Om in aanmerking te komen voor financiering vanuit het fonds zullen we extra letten op de staat van onderhoud en zien we het liefst objecten met een energielabel op een hoog niveau en een sterke propositie.”

Voor de investeerders die participeren in het fonds, zorgt Mogelijk voor zekerheden.  Zo is de maximale leensom ten opzichte van de waarde van het onderpand (LTV) 65%, heeft het fonds voor iedere lening het eerste recht van hypotheek en sluit Mogelijk een secundaire opstalverzekering af op ieder pand. 

Klaar voor de start

Over hoe groot het fonds wordt, doet Dirk Jan nog geen uitspraken. “De interessepeiling onder onze huidige investeerders toonde duidelijk aan dat er interesse en behoefte is. Maar het kan zomaar dat we ook nieuwe investeerders aantrekken met dit product. Inmiddels zijn de eerste inschrijvingen binnen en weten we rond het eind van de maand met welk bedrag het fonds van start kan gaan.”