Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Nieuw betaalproces biedt investeerder extra zekerheid

“Veiligheid en zekerheid zitten stevig verankerd in ons DNA. Dat vinden wij logisch, immers de zakelijke hypotheken van ondernemers worden gefinancierd met geld van private investeerders die op een zorgvuldige manier hun kapitaal hebben opgebouwd. De zekerheden die wij vanuit Mogelijk bieden, zitten van oudsher onder meer in de zorgvuldigheid waarmee onze vastgoedspecialisten de te financieren objecten beoordelen, de eigen inbreng van ondernemers, en onze secundaire opstalverzekering.  Aan deze zekerheden voegen we nu nog een extra zekerheid toe namelijk die van het betaalproces van de investeerder. Dit gaat lopen via de dienstverlener GoCredible die onder toezicht staat van De Nederlandsche Bank (DNB)”, legt Folkert Eggink uit.

“Wanneer een investeerder een investeringsaanbieding heeft geclaimd via ons platform, gaat de hypotheekakte passeren bij de notaris. Daarna start Mogelijk de leningadministratie op. De maandelijkse rente en aflossing wordt de laatste werkdag van de maand bij de ondernemer geïncasseerd door Stichting Mogelijk en de eerste werkdag van de opvolgende maand doorgestort naar de investeerder. Dit is een veilige en gedegen methode maar wij willen graag nog een stap verder gaan. Bovendien is in november 2021 de European Crowdfunding Service Providers verordening (ECSP) ingetreden. Crowdfunding-dienstverleners, waar Mogelijk per november 2023 juridisch onder wordt geschaard, vallen met deze nieuwe Europese regelging onder een vergunningsplicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De nieuwe wetgeving hanteert een verhoogde standaard als het gaat om bescherming van beleggers, transparantie, operationele processen en strengere procedures rondom Wwft (Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme.) In alle EU-landen zijn de regels voor crowdfunding-dienstverleners gelijkgetrokken. Met de samenwerking op het gebied van betalingsverkeer met GoCredible voldoet Mogelijk direct aan alle eisen die DNB en de AFM stellen. Overigens blijft Mogelijk wel de hele verdere financiële administratie uitvoeren”, aldus Folkert.

Voldoen aan voorwaarden

GoCredible heeft van complexe betaalsystemen haar vak gemaakt. CEO Teun Lammers: “Wij helpen organisaties slimmer om te gaan met betalingen en derden-gelden. De regelgeving rondom betalingsverkeer wordt steeds strikter. Door betalingen af te laten handelen via ons, weten partijen zeker dat zij voldoen aan alle voorwaarden, nu en in de toekomst. Wij zijn heel trots op de samenwerking die wij aangaan met Mogelijk. Het helpt enorm dat Mogelijk zelf al een uitstekend proces heeft ingericht, wij gaan met onze services aansluiten op de processen van Mogelijk. Op die manier zal de klant zo min mogelijk gaan merken van de veranderingen.”

In de loop van dit jaar zal duidelijk worden hoe het betaalproces voor investeerders eruit gaat zien. Folkert: “Voorlopig blijft alles nog even zoals het is. Natuurlijk zullen we investeerders tijdig informeren als er veranderingen gaan plaatsvinden. Mocht u daar nu al vragen hierover hebben, neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord.”