Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds ll - inschrijven kan nog tot 8 november

Een stabiel, geprognosticeerd rendement van 5% per jaar voor vijf jaar vast. Investeren in het Mogelijk Zakelijke Hypotheekfonds is het behoudende alternatief voor beleggen in aandelen of investeren in vastgoed. Wie in het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds II wil beleggen, heeft nog tot 8 november de tijd zich in te schrijven.

Waarom is er een sluitingsdatum voor het fonds?

Miranda Landkroon-Wiegmans, Fondsmanager bij Mogelijk: “Het fonds is opgezet als gesloten fonds. Dat betekent dat de investeerders het fonds op een zeker moment vullen met een eenmalige inleg die voor vijf jaar in het fonds blijft. Met het vermogen worden zakelijke hypotheken afgesloten voor eenzelfde periode van vijf jaar. Deze constructie zorgt voor stabiliteit en hoge mate van voorspelbaarheid van het rendement. Alhoewel, ons geprognosticeerd rendement van 5% lijkt aan de bescheiden kant, gezien de gestegen rentes. Als we kijken naar de nu uitstaande offertes voor het fonds, zitten we al op 5,75%. Dat betaalt zich aan het einde van de looptijd uit.”

Wanneer is het fonds vol?

“We hebben geen plafond voor het fonds, iedereen kan nog tot 8 november meedoen met een inleg van minimaal €100.000,-. Met de totale inleg kunnen wij een leningportefeuille samenstellen, met een diversiteit aan hoogwaardig zakelijk vastgoed in diverse sectoren. Op dit moment staat de teller op ruim 11 miljoen aan toegezegde gelden en er zijn nog veel inschrijvingen in behandeling. Het geprognosticeerd rendement van 5%, de looptijd van vijf jaar en het gemak (u hoeft immers niets te doen) spreekt veel mensen aan.”

Wat is het voordeel van fondsbeleggen?

“Investeren in zakelijke hypotheken is een relatief veilige manier van beleggen met een aantrekkelijk rendement. Het is bij uitstek geschikt voor mensen die kapitaalbehoud belangrijker vinden dan maximaal rendement. Bij Mogelijk kan dat al jaren via de één-op-één financiering. Daarbij zit u als investeerder zelf aan de knoppen. Beleggen via het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds heeft als voordeel dat uw geld voor langere tijd wordt geïnvesteerd en dat Mogelijk als fondsbeheerder de te financieren objecten selecteert. U heeft er na inleg geen omkijken meer naar en ontvangt maandelijks uw rendement.

Wat gebeurt er nadat het fonds gesloten is?

“De beleggers die zich hebben ingeschreven maken hun inleg over naar het fonds. Vervolgens beoordeelt en selecteert Mogelijk financieringsaanvragen die passen binnen het profiel van het fonds. Mogelijk let daarbij op een goede spreiding van type panden, over diverse sectoren en over het land om risico’s optimaal te spreiden. Het fonds verstrekt dan hypothecaire leningen met het eerste recht van hypotheek op het vastgoed als onderpand. De verwachting is dat de inleg binnen 4 tot 6 weken gaat renderen.”

Wanneer krijg ik mijn geld weer terug?

“Na afloop van de looptijd van het fonds wordt de balans opgemaakt en is definitief bekend wat het werkelijk behaalde rendement is geweest van het fonds. Dat is het moment dat de belegger zijn inleg terugkrijgt. Is het rendement hoger dan de geprognosticeerde 5%, dan krijgen de beleggers naast hun inleg ook 80% van de overprestatie en heeft Mogelijk recht op 20%.” 

Inschrijven via portal of website

Op 8 november sluit Mogelijk het fonds, dus tot die tijd kunt u zich nog inschrijven. Dit kan via de website of via het portal, maar u kunt uiteraard ook contact opnemen met een van onze collega’s om uw inschrijving compleet te maken.

Meer weten?

Wilt u meer weten of even overleggen of het fonds voor u interessant zou kunnen zijn, neem dan gerust contact met ons op.