Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Mogelijk Vastgoedfinancieringen groeit: investeerders kiezen voor veiligheid in onzekere tijden

Mogelijk groeit. Ook in deze tijd weten steeds meer ondernemers en investeerders de weg naar Mogelijk te vinden. Dat is natuurlijk fantastisch”, vertelt Annemieke Schoonderwoerd, partner en mede-oprichter van Mogelijk Vastgoedfinancieringen.

“De investeerders die bij Mogelijk passen, vinden veiligheid belangrijker dan maximaal rendement met veel risico’s. Dat weten we al vanaf het begin van de oprichting van Mogelijk in 2016. We merken dat investeerders zich juist nu graag aansluiten bij Mogelijk omdat wij een veilige vorm van investeren bieden. En daar is een grote behoefte aan. We krijgen van investeerders terug dat ze de beurzen op dit moment te onrustig vinden. Bij Mogelijk weet je waar je aan toe bent. Je financiert de zakelijke hypotheek van een ondernemer en krijgt daarvoor het eerste recht op hypotheek. Het pand is het onderpand en biedt zekerheid.”

Boetevrij aflossen wordt gewaardeerd

“We zijn enorm blij zijn met het vertrouwen dat investeerders maar ook ondernemers stellen in ons model”, vervolgt Annemieke. “Alternatief financieren van vastgoed wordt steeds meer gemeengoed. Ik denk dat dat deels verklaart waarom het aantal aanvragen bij ons groeit. Daarnaast horen we vaak dat ondernemers het erg prettig vinden dat ze bij ons de lening boetevrij tussentijds kunnen aflossen. Als de ondernemer over liquiditeit beschikt die hij niet nodig heeft in zijn bedrijfsvoering, is boetevrij aflossen een uitkomst. Vanaf het moment van aflossen dalen de maandelijkse lasten.”

Vlotte afwikkeling van de financiering

Mogelijk biedt snel duidelijkheid of financieren mogelijk is. De aanvraag start met een quickscan via de site. Binnen twee werkdagen hoort de ondernemer welke leensom haalbaar is op het te financieren pand. “Als we positief zijn over het object in combinatie met de leensom, gaat het proces heel snel. De gemiddelde doorlooptijd bij Mogelijk van moment van aanvraag tot acceptatie door een investeerder bedraagt één tot twee weken. Na een kennismaking en wederzijds akkoord op de offerte wordt de financieringsaanvraag vertaald in een investeringsaanbieding die wij publiceren op onze website. Vervolgens kunnen investeerders aanbiedingen claimen of opties nemen. Alles is gericht op een zeer vlotte afwikkeling. Dat wordt enorm gewaardeerd. We zetten elke dag alles op alles om ondernemers en investeerders blij te maken. Dat zit diep verankerd in hoe wij zijn en dat dat zijn vruchten afwerpt is natuurlijk ontzettend mooi.”