Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Mogelijk gelooft in ondernemers en kijkt vooruit

Trouwen, het bedrijf verduurzamen en met zijn vrouw weer gaan wonen in het pand waar hij vroeger al woonde. Het waren mooie plannen van Harry Bakker die een etablissement runt in Kootstertille. Plannen waar wel wat geld voor nodig was. Gelukkig was daar Mogelijk.

“We hebben in ons dorp in Friesland een eetcafé/cafetaria en verhuren zalen en springkussens. Ik ben in 1997 met het café begonnen en heb daarna de cafetaria erbij gebouwd. Nu de kinderen de deur uit zijn, willen we weer terug naar waar we zijn begonnen. We gaan in juni trouwen en dan samenwonen boven de zaak. Dat scheelt ons de kosten van een huurhuis. We gaan verbouwen en verduurzamen, we willen het klimaatneutraal maken met een warmtepomp en dergelijke. Daarvoor hadden we 190.000 euro nodig. Het pand is hypotheekvrij, dus ik dacht dat het niet zo moeilijk zou zijn om bij onze bank een herfinanciering te regelen.”

Dat viel dus tegen, want de bank had geen boodschap aan een hypotheekvrij pand. “Ze keken alleen naar omzet en winst in het verleden. Wij hadden een slecht coronajaar gehad en geïnvesteerd in onder meer zonnepanelen. We hadden deze investering bewust gedaan zodat we minder belasting hoefden te betalen. De lagere winstcijfers waren voor de bank reden om onze aanvraag af te wijzen.”

Een dikke 10 voor Mogelijk

 “Via mijn tussenpersoon kwam ik in contact met Mogelijk”, zegt Bakker. “Dat was in november vorig jaar. Het eerste contact ging via videobellen en was gelijk al heel prettig. Er werd vooral gesproken over het vastgoed. Dat dient voor de investeerder die de zakelijke hypotheek financiert als onderpand. Dat is een hele andere manier van kijken naar financieringen. Er werd een financier gevonden en voor ik het wist, was de financiering rond. Echt heel snel, een dikke 10 krijgt Mogelijk van mij. Ja, ik snap de investeerder wel. Die krijgt een mooi rendement en heeft mijn pand als onderpand. Die kan zich hier geen buil aan vallen. Als ik zelf geld had, zou ik het ook doen.”

Ik kan Mogelijk van harte aanbevelen

Bakker zou iedereen Mogelijk aanraden voor het afsluiten van een zakelijke hypotheek. “Mogelijk gelooft in ambitie en ondernemerschap en kijkt vooruit. Niet jaren achteruit kijken, maar vooruitkijken. De toekomst is belangrijk en gelukkig zien ze dat bij Mogelijk ook zo.” Nu de financiering is geregeld, wacht Bakker nog één fikse klus: de verbouwing. “Ja, die kan nu dus beginnen. We hopen voor het einde van het jaar te wonen in onze nieuwe en ook oude woning”, lacht hij.

Wilt u weten of Mogelijk uw zakelijke hypotheek kan financieren?

U kunt een zakelijk pand laten financieren met een leensom vanaf € 50.000,-. Dit geldt voor bedrijfspanden, winkels, kantoren, horecapanden, agrarische grond, project of transformatiepanden. Doe de quickscan en ontdek welke leensom haalbaar is. Wil u eerst overleggen? Maak dan gerust een afspraak!