Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Mogelijk blijft groeien; nu 1.5 miljard aan verstrekte vastgoedfinancieringen

Zeven jaar na de oprichting passeert vastgoedfinancieringsplatform Mogelijk de 1.5 miljard aan verstrekte financieringen voor zakelijke hypotheken. Algemeen directeur Folkert Eggink: “Ons basisidee, waarbij de zakelijke hypotheek van ondernemers gefinancierd worden door beleggers, is niet meer weg te denken uit de markt. We hebben recent voor de een-op-een financieringen, die via ons platform tot stand worden gebracht, een ESCP-vergunning van de AFM verkregen. Hiermee hebben we nu, naast de traditionele banken, een permanente plek in het financieringslandschap.”

Mogelijk startte in 2016 met het model waarbij zakelijke financieringen een-op-een tot stand werden gebracht tussen een ondernemer en een belegger. “Nog altijd gaat 65% van de financieringen op deze manier; we publiceren financieringsaanvragen op onze site waar beleggers op kunnen reageren. Wij brengen de financieringen tot stand en de belegger ontvangt rendement en het vastgoed fungeert, met het recht van eerste hypotheek, als onderpand. In 2022 voegden we de Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fondsen toe aan ons portfolio. In een fonds leggen meerdere beleggers geld in waarmee diverse panden van ondernemers gefinancierd worden.”

Groeiend marktaandeel

“De vraag naar en het aanbod van kapitaal is enorm. Banken trekken zich steeds meer terug als je kijkt naar financiering voor het mkb, daardoor zien wij ons marktaandeel alleen maar groeien. Wij blijven bovendien continu inspelen op wensen van beleggers en ondernemers én weten snel in te spelen op marktontwikkelingen. Onze nieuwste thema’s zijn Bring Your Own waarbij een ondernemer zich door een bekende kan laten financieren; wij zorgen dat alles professioneel en volgens wet- en regelgeving geregeld wordt. En een ander thema is verduurzaming van vastgoed. Wij kunnen hiervoor financieringen verstrekken met looptijden tussen de 3 en 36 maanden en leensommen vanaf € 50.000,-. Door steeds in te spelen op de marktbehoefte, hebben wij een degelijk groeimodel.”

EINDE PERSBERICHT

Noot voor de redactie. Mogelijk:

  • Is opgericht in 2016
  • Telt 130 medewerkers
  • Is voor de een-op-een financiering via het platform in bezit van ESCP-vergunning van de AFM
  • Bouwt haar eigen processoftware
  • Is aangesloten bij Stichting MKB financiering

Meer informatie www.mogelijk.nl 

Contactpersoon: Folkert Eggink, Algemeen directeur. Telefoonnummer: 0346-250 171