Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Kansen voor beleggend Nederland in vastgoedfinancieringen

Dat de economie in beweging is, is duidelijk. De kapitaalmarkt, het fiscale regime, de woningmarkt en de beurzen; niets is meer wat het negen maanden geleden was. Dat vraagt om flexibiliteit en om het zien en creëren van nieuwe kansen. Als vastgoedpartner voor beleggend Nederland, denkt Mogelijk mee in oplossingen. Algemeen directeur Folkert Eggink schrikt niet van bewegingen in de markt. "Dat is van alle tijden, het hoort erbij. De vraag is: hoe ga je ermee om?"

Gouden jaren  

“De afgelopen jaren waren zowel het directe als indirecte rendement van beleggingen in vastgoed erg goed”, weet Folkert. “De rentes waren laag en de waarde van het vastgoed steeg alleen maar. Rendementen boven de 10% waren niet uitzonderlijk in de directe vastgoedbeleggingen.”  

Rendementen onder druk in 2023?

“De situatie is echter aan het veranderen” vervolgt Folkert.
“De kapitaalmarkt ziet er anders uit en het fiscale regime is aangepast om krapte op de woningmarkt aan te pakken. Overdrachtsbelasting op verhuurde woningen blijft stijgen en ook de rentes voor hypotheken zitten in de lift. Huurverhogingen worden beperkt door de overheid, tegelijk zorgt de inflatie ervoor dat de kosten van onderhoud en renovatie blijven stijgen. Als gevolg is de woningwaarde voor het eerst in lange tijd weer gedaald met bijna 6% in het derde kwartaal van dit jaar. Dit alles zet het rendement van directe vastgoedbeleggingen onder druk.” 

Voldoende kansen 

Toch zijn er nog altijd voldoende mogelijkheden om te profiteren van de kansen die beleggen in vastgoed biedt. Als vastgoedpartner van beleggend Nederland denkt Mogelijk mee. Folkert: “Ten eerste bieden we beleggers de mogelijkheid om hun vastgoedportefeuille met verhuurde woningen te (her)financieren tegen de meest aantrekkelijke voorwaarden met de Verhuurhypotheek. Ook onze rentes stijgen met de markt mee, maar nog lang zo snel niet als die van grootbanken. Bovendien weten we de hypotheeklasten voor beleggers laag te houden door lage aflossing en lange looptijden.” 

Investeren in zakelijke hypotheken 

“Ten tweede”, gaat Folkert verder, “biedt Mogelijk de optie om te profiteren van de lusten van vastgoed zonder de lasten van het in eigendom hebben ervan. Wanneer je belegt in zakelijke vastgoedhypotheken, ben je beschermd tegen waardedaling en hoge kosten maar ontvang je wél direct rendement uit renteopbrengsten op de lening. Bij ons kan dat via een één-op-één financiering of in het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds. Beide vormen kennen een zeer overzichtelijk risico-rendements-profiel.”  

“Kortom”, besluit Folkert. “Ook, of misschien wel juist, in tijden van verschuiving biedt de vastgoedfinancieringsmarkt kansen voor beleggers, die op zoek zijn naar positief rendement.”  

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden, wij gaan graag in gesprek. U bent ook van harte welkom op één van onze kennissessies die wij organiseren op ons kantoor in Breukelen. Daarin bespreken we onze financieringslijnen en gaan we in op de actualiteit. De kennissessies organiseren wij elke eerste donderdag van de maand.