Investeren met zekerheid en 100% ontzorgd worden
“Onlangs sprak ik met een potentiële investeerder die positief verrast was over het feit dat Mogelijk de complete leningadministratie doet en het debiteurenrisico op de maandelijkse betalingen overneemt. Het hoge niveau van ontzorgen sprak hem aan. En daarbij het feit dat hij bij Mogelijk een mooi rendement kan maken met veel zekerheden”, aldus Annemieke Schoonderwoerd, partner bij Mogelijk Vastgoedfinancieringen.
Een lekkende kraan, dakpannen die weggewaaid zijn, een deur die klemt; het zijn allemaal zaken waar investeerders die beleggen in vastgoed mee te maken hebben. “Ook deze potentiële investeerder was in het bezit van onroerend goed dat hij verhuurde. Dat is natuurlijk een prima manier om kapitaal op te bouwen, maar het geeft ook kopzorgen. Dat is heel anders als je kiest om te investeren bij Mogelijk.”
Zoektocht naar rendement
Bij Mogelijk financiert een private investeerder het zakelijke pand van een ondernemer en daarvoor krijgt hij een rendement van 4,5 tot 5,25% per jaar. De investeerder krijgt één-op-één het eerste recht van hypotheek als zekerheid. Annemieke: “Voor investeerders zijn wij het antwoord op hun zoektocht naar een net rendement in combinatie met stevige zekerheden.”
Overname debiteurenrisico
Omdat financieringen altijd één-op-één plaatsvinden, houden investeerders bij Mogelijk altijd controle over hun geld. Schoonderwoerd: “Wij matchen één investeerder aan één ondernemer die geld wil lenen. Dat is transparant en overzichtelijk. Daarnaast is ons hele model gestoeld op het bieden van zo veel mogelijk zekerheden voor de investeerder. Zo nemen wij het debiteurenrisico over. Mocht een debiteur niet aan zijn maandelijks rente- en aflossingsverplichting voldoen, dan betaalt Mogelijk dit aan de investeerder. De investeerder krijgt dus altijd op de eerste werkdag van de maand de rente en aflossing op zijn bankrekening.
Grip en kapitaalbehoud
“Bovendien hebben we een secundaire opstalverzekering die de investeerder nog meer zekerheid biedt”, vervolgt Annemieke. “In de hypotheekakte is vastgelegd dat de ondernemer die de financiering aangaat, een opstalverzekering moet hebben. Maar wat nu als de ondernemer in gebreke blijft? Om extra zekerheid te bieden, heeft Mogelijk standaard in het arrangement een secundaire opstalverzekering opgenomen. Blijkt na schade, dat er geen afdoende verzekering is afgesloten en de debiteur kan de schade niet herstellen, dan kan er een beroep worden gedaan op de secundaire opstalverzekering van Mogelijk. Hoewel de kans zeer klein is dat een debiteur, tegen de afspraken in, geen opstalverzekering heeft en er schade ontstaat die hij niet kan herstellen, vinden wij het belangrijk toch ook deze risico’s weg te nemen. Zo kunnen wij een heel mooi investeringsaanbod doen voor investeerders die graag grip houden en kiezen voor kapitaalbehoud.”
Deel dit artikel: