Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Investeren met vastgoed als onderpand

Wie een aardig vermogen heeft verzameld, wil dit graag behouden en liefst laten groeien. Met de huidige rentes en inflatie is het parkeren van vermogen op een spaarrekening geen aantrekkelijke optie. Daarom wilt u uw geld investeren zonder veel risico. Wat zijn dan uw opties?

Hoe kan ik mijn geld investeren? En waarin?

U wilt geld beleggen om uw vermogen te laten renderen, maar welke mogelijkheden zijn er?  Geld investeren in individuele aandelen op de traditionele beurs is vrij risicovol vanwege vele koersschommelingen en transactiekosten. Geld beleggen in aandelen biedt daarom niet voor iedereen het comfort dat past bij zorgvuldig opgebouwd vermogen.

Naast geld beleggen in aandelen biedt geld beleggen in vastgoed een optie. In vastgoed investeren kent voldoende voordelen, maar de kosten voor onderhoud van uw portefeuille, perikelen met huurders en alle bijkomende kosten maken de belegging in vastgoed arbeidsintensief. Ondanks de rooskleurige verhalen van vastgoedinvesteerders is uw geld investeren in vastgoed geen risicoloze belegging.

Degelijk rendement, geld investeren met beperkt risico

Voor beleggers en investeerders, die vasthouden aan een laag risicoprofiel en zo een degelijk mogelijk rendement willen, zijn er gelukkig nog andere mogelijkheden.

Zo kunt u bij Mogelijk investeren in zakelijke hypotheken. Het vastgoed fungeert als onderpand en als investeerder heeft u het eerste recht van hypotheek. Het is een slimme manier van geld investeren en beidt een voorspelbaar rendement. De zakelijke hypotheek van een ondernemer financieren kan al vanaf € 50.000,-.

Wilt u graag investeren en meer spreiding? Denk dan aan fondsbeleggen. Mogelijk heeft het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds in de markt gezet. Vanaf € 100,000,- kunt u deelnemen en uw rendement op uw vermogen maken. 

Geld investeren: laat geld voor u werken

Mogelijk geeft u de optie om te beleggen in zakelijke hypotheken van ondernemers, direct of via het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds. Door het zakelijk vastgoed van een ondernemer te (her)financieren, laat u uw geld voor u werken. U ontvangt maandelijks rente en aflossing en het vastgoed fungeert als onderpand.

Geld investeren in een zakelijke hypotheek is anders dan geld beleggen in vastgoedfondsen. Een vastgoedfonds koopt zelf vastgoed aan en krijgt inkomsten uit de verhuur. Geld beleggen in een vastgoedfonds ontslaat u van gedoe rond beheer en onderhoud van het gediversifieerde portefeuille aan panden, maar u loopt nog altijd het risico van waardefluctuaties. Bovendien kunnen er in een vastgoedfonds aanzienlijke kosten gemoeid zijn met het beheer van het vastgoed.

Het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds investeert in hypothecaire leningen voor zakelijk vastgoed. Door een  loan-to-value van maximaal 65% is dit een degelijke vorm van geld beleggen waar een mooi rendement tegenover staat.

Grote of kleine risico's

Kiest u als belegger voor degelijk rendement met een laag risico? Of voor een hoog rendement met een hoog risicoprofiel? Rendement en risico zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Wilt u een hoog rendement? Dan zult u ook bereid moeten zijn extra risico te lopen. Met een lange termijn belegging verlaagt u het risico, maar geld beleggen zonder risico is nu eenmaal lastig.

Wie een degelijk rendement wil, komt uit bij beleggingen met een laag risicoprofiel. Zoals een investering in een zakelijke hypotheek met het vastgoed als onderpand en recht van eerste hypotheek. Kiest u voor het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds? Dan weet u zeker dat uw geld gedurende een aantal jaren voor u aan het werk gaat.

Investeren met vastgoed als onderpand

Geld investeren in de zakelijke hypotheek van een ondernemer of in het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds heeft als voordeel dat het (zakelijke) vastgoed dient als onderpand. Doordat dit altijd een waarde behoudt, geeft dit  zekerheid voor u als investeerder. Bij Mogelijk verstrekken we hypothecaire leningen met het recht van eerste recht hypotheek. Dat betekent dat onze investeerders bij een eventuele executieverkoop als eerste worden uitbetaald.