Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Investeren in zakelijke hypotheken: 4,5% - 5% rente per jaar

“Een oud-ondernemer die met hard werken een flink kapitaal had opgebouwd gaf aan te zoeken naar een veilige manier van investeren omdat hij zijn geld langzaam maar zeker ziet verdampen. Bij aandelen of beleggen in vastgoed voelde hij zich niet comfortabel maar op de bank laten staan kost geld. Mogelijk biedt een interessant en veilig alternatief en een aantrekkelijk rendement van 4,5%-5% per jaar”, vertelt Rozalinda van Leeuwen, accountmanager bij Mogelijk Vastgoedfinancieringen.

Veilig investeren bij Mogelijk

Bij Mogelijk financiert de investeerder de zakelijke hypotheek van een ondernemer. Het object vormt het onderpand voor de lening en de akte komt op naam van de investeerder. Rozalinda: “De waarde van het onderpand biedt natuurlijk een grote mate van zekerheid. Daarnaast neemt Mogelijk het debiteurenrisico volledig over. Dat betekent dat de investeerder hoe dan ook elke maand rente en aflossing op zijn rekening ontvangt.”

Onderpand beoordeeld door senior vastgoedspecialisten

“Ons team aan senior vastgoedspecialisten beoordeelt elke financieringsaanvraag grondig. Er wordt gekeken naar de marktwaarde, de WOZ-waarde en of de gewenste leensom in verhouding staat tot de waarde van het object. Maar ook de kwaliteit, courantheid en alternatieve aanwendbaarheid worden beoordeeld. Het is een intensief samenspel waarna deze specialisten tot een oordeel komen. Veel aanvragen doorstaan de Mogelijk-criteria niet. En dat is goed, want wij staan voor kwaliteit en zekerheid voor onze investeerders, daar is het model van Mogelijk op gestoeld”, aldus Rozalinda.

Flexibiliteit voor de investeerder

“Deze investeerder werd met name enthousiast van het idee dat hij direct zijn investering weer liquide kan maken, mocht hij dat willen”, vervolgt Rozalinda. “Mocht een investeerder toch weer over zijn geld willen beschikken, dan kan de akte worden overdragen op een andere investeerder. Dat geeft natuurlijk veel flexibiliteit. Het gesprek met deze investeerder leidde ertoe dat hij zich direct heeft aangemeld als potentiële investeerder. Daarmee heeft hij een inlogcode van ons gekregen en kan hij online precies zien welke investeringsaanbiedingen er zijn en kan hij per aanbieding de gedetailleerde informatiememoranda raadplegen. Elke dinsdagochtend ontvangt hij een mail en vanaf 11 uur kan hij direct aanbiedingen claimen of een optie nemen. Afgelopen dinsdag heeft hij een object geclaimd. Ik kan er elke keer weer van genieten om te ervaren dat het model van Mogelijk aanslaat. We zitten in een niche waarmee we investeerders en ondernemers echt goed helpen. Inmiddels zijn er bijna 1600 objecten gefinancierd. Daar ben ik heel trots op!”