Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

"In tijden van onzekerheid is niets doen niet persé de beste optie"

De markt is aan het schuiven en er is onrust in de wereld. Niet de beste tijden voor wie financiële zekerheid zoekt. Toch is iets doen in veel gevallen beter dan niets doen. Pablo de Loor – partner bij Mogelijk - legt uit wat Mogelijk doet om vraag en aanbod bij elkaar te houden.

“We zien de laatste weken wat we ook medio maart 2020 zagen”, vertelt Pablo. “Destijds waren de coronacrisis en het effect van lockdowns reden tot onrust. Nu geven de stijgende inflatie en oorlog tussen Rusland en Oekraïne aanleiding tot vertwijfeling. Begrijpelijk dat investeerders zich even bezinnen op wat te doen met vrijstaand of vrijkomend vermogen”.

Niks doen geen goede optie

“Zo sprak ik laatst een van onze investeerders bij wie een aanzienlijk vermogen vrij was gekomen”, vertelt Pablo. “Hij stelde ‘ik kan nu 2 domme dingen doen: niks doen of in verkeerde dingen investeren’. Zijn ervaring met Mogelijk deed hem besluiten een deel weg te zetten in het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds en met een ander deel te investeren in de één op één Ondernemershypotheek.”

“Als investeerder wil je het liefst een belegging vinden voor je vermogen die de inflatie corrigeert”, weet Pablo. “Misschien zijn er beleggingsproducten te vinden die dat kunnen, maar dat zullen per definitie hoog risico-producten zijn. Het is de vraag of dat dan verstandig is.”

Aanpassing van rentetarieven

Voor Mogelijk zijn de ontwikkelingen in de markt aanleiding geweest om de afgelopen maand de rentetarieven aan te passen. Pablo: “Voor het Mogelijk Zakelijk Hypotheken Fonds voorzagen we eerst een rente van 3,5% te kunnen bieden, dat is met een vol procent opgehoogd naar 4,5%. En ook de rente voor de Ondernemershypotheek is afgelopen tijd gestegen met 0,75%.”

Elkaar nodig

Mogelijk is en blijft een platform dat vraag en aanbod bij elkaar brengt. Dat maakt dat we heel zorgvuldig kijken met welke aanpassingen onze beide doelgroepen - geldnemers en investeerders – we het beste bedienen. We zijn ook nadrukkelijk met onze geldnemers in gesprek, zeker met diegene die al voor de renteverhoging akkoord gaven op een voorstel. We zoeken of er aanpassingen in de voorwaarden zijn te maken die het financieringsaanbod aantrekkelijker maken voor onze investeerders en waar de aanvrager nog evengoed mee uit de voeten kan.”

“Want uiteindelijk”, besluit Pablo, “hebben we elkaar nodig. Niet alleen om samen te profiteren van de goede tijden, maar ook om wat meer uitdagendere periodes het hoofd te kunnen bieden.”