Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

"Ik daag ondernemers uit en prikkel hen om financieel gezond te ondernemen"

“Ons uitgangspunt is: hoe kunnen we ondernemers wél helpen? Wij denken in oplossingen. Met alleen een ‘nee’ zijn ondernemers in de meeste situaties niet geholpen. Precies die visie delen we met Mogelijk Vastgoedfinacieringen. Ik denk dat het mede daarom zo goed klikt”, vertelt Quido Schaafsma, eigenaar van ActivFinance.

“Wij begeleiden en adviseren ondernemers bij hun bedrijfsfinancieringen.” Voor mkb-ondernemers is het vaak ingewikkeld om aan goede financieringen te komen. “Banken maken al langere tijd een terugtrekkende beweging en steeds meer ondernemers hebben geen vast en bekend aanspreekpunt meer bij de bank. Ik werkte jarenlang binnen de bankwereld en speelde wel eens met de gedachte om voor mijzelf te beginnen. Ik krijg energie van persoonlijke contacten, van het succesvol samenbrengen van partijen en van ondernemers. Twee jaar geleden besloot ik het roer om te gooien om ondernemers te begeleiden bij ondernemersvraagstukken en bedrijfsfinancieringen.”

Natuurlijke klik

“Het mooie is dat ik eigenlijk vooral doe waar ik altijd het meeste plezier aan ontleen, namelijk me serieus verdiepen in de ondernemers die ik spreek. Ik ben oprecht nieuwsgierig en vind het interessant om bij bedrijven in de keuken te kijken. Sinds ik ondernemer ben, merk ik dat andere ondernemers mij veel meer vertellen dan toen ik nog in de bankenwereld werkte. We spreken elkaars taal en door onze onafhankelijkheid voelen ondernemers zich vrij om hun vragen met ons te delen. Door mijn eigen ervaring als ondernemer hoeven ondernemers minder uit te leggen. Ik snap hun zorgen, maar ook hun passie om er een groter succes van te maken. Steeds vaker worden we benaderd om mee te denken over bijvoorbeeld het businessplan met visie, strategie en toekomstbestendigheid als kernbegrippen. Dat vertrouwen van ondernemers vind ik goud waard. Dat is echt waarom ik dit werk ben gaan doen.”

Snelheid en persoonlijke aandacht

“Doordat ik jarenlang binnen de financiële wereld heb gewerkt, snap ik wat er aan onderbouwing nodig is bij het succesvol aanvragen van een bedrijfsfinanciering. Natuurlijk kijken wij naar de cijfers, maar nog veel meer focussen we ons op de vent in de tent of de vrouw in het gebouw. De cijfers zeggen iets over het verleden en niets over de toekomst. Iedere ondernemer heeft successen en tegenslagen, persoonlijk of zakelijk. Het gaat om de visie en aanpak van de ondernemer en hoe hij of zij kansen inschat voor de toekomst. Ik ken een van de oprichters van Mogelijk nog uit de tijd dat ik binnen de bank werkte en wij delen dezelfde denkwijze. Mogelijk biedt snelheid en combineert persoonlijke aandacht met efficiënte automatiseringsoplossingen. Maar bovenal denken de medewerkers in oplossingen. Dat is heel prettig.”

Actief adviseren

Het zijn door COVID-19 bijzondere tijden. Hoewel de tijden voor veel bedrijven en ondernemers momenteel onzeker zijn, is dat voor andere bedrijven juist niet het geval. Voor hen betekent de coronacrisis juist een enorme groei. Maar de gemeenschappelijke deler is toch wel dat bedrijven bezig zijn met de vraag hoe zij ook in de toekomst relevant zijn. De noodzaak om het businessplan te updaten en om met scenario’s te werken is nu groter dan ooit. Dat geldt ook voor wat betreft de bedrijfsfinanciering. Zorg voor de beste financieringsmix. Zorg er als ondernemer ook in tijden van crises voor dat je maximaal flexibel bent. Ook nu zijn we vaak in contact met ondernemers die wel stenen hebben, maar tijdelijk geen of onvoldoende geld. Wij overzien als adviseurs de financieringsmarkt en er blijkt vaak meer mogelijk dan de ondernemer in eerste instantie denkt. We financieren ook het zakelijke vastgoed dat de bank niet of moeilijk financiert. Het is fantastisch dat we mogen bijdragen aan ambities en doelstellingen en ook kunnen helpen als het tijdelijk even tegen zit. Als je als ondernemer kansen ziet en ergens in gelooft, dan moet je het aanpakken; ook nu”, besluit Quido.