Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds II: hét alternatief voor sparen

De Nederlandse bevolking spaart. Elke maand loopt de hoeveelheid geld op rekeningen bij Nederlandse banken op; op dit moment staat de teller op ruim 422 miljard euro. Nooit eerder was het bedrag zo hoog. De tijd dat spaargeld wat opleverde, ligt echter achter ons. En bij beleggen op de aandelenbeurs voelt lang niet iedereen zich comfortabel. Hoe zorgt u dan voor kapitaalbehoud of kapitaalgroei, geborgd met stevige zekerheden? Beleggen in het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds II is het antwoord.

Het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds II is een gemakkelijke én stabiele manier om uw vermogen te laten renderen. Daarmee is het bij uitstek interessant voor beleggers voor wie kapitaalbehoud en zekerheid belangrijker is dan een maximaal rendement met veel risico's.

Gemak en ontzorging

Fondsbeleggen kan al met een inleg van minimaal €100.000,-. Met het kapitaal in het fonds worden zakelijke hypotheken verstrekt aan ondernemers op Nederlands vastgoed, van winkels en horecapanden tot kantoren en bedrijfspanden. Mogelijk stelt de portefeuille samen en zorgt daarbij voor een goede spreiding en een inhoudelijk kloppend dossier. Na het uploaden van slechts een aantal documenten zit het werk voor de belegger er dus op.

Voordelen Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds II

Iedere financiering is geborgd met het eerste recht van hypotheek, op naam van het fonds. Het geprognosticeerde rendement van 5% wordt maandelijks uitgekeerd en heeft een looptijd van vijf jaar, waardoor het een mooie investering is voor de langere termijn. Geldnemers mogen niet de volledige koopsom lenen, maar brengen minimaal 35% eigen middelen in. Door een maximale loan-to-value (LTV) te hanteren van gemiddeld 65%, wordt het risico beperkt. Zelfs als de objecten in de loop der tijd minder waard worden, is er nog een ruime marge in de dekking.

Stijgende rente doorvertaald in overprestatie

Fondsmanager Miranda Landkroon-Wiegmans vertelt: “De eerste stap is het vullen van het fonds met gelden van de investeerders. Gelijktijdig zijn we bezig een selectie te maken van de objecten die in het fonds gefinancierd kunnen worden. Afhankelijk van het totale bedrag in het fonds worden de objecten uiteindelijk geselecteerd. Belangrijk is dat een gespreide en gevarieerde portefeuille wordt samengesteld.” Voor de posten gelden de actuele rentes. Dat betekent dat een stijgende rente zich kan doorvertalen in een uiteindelijke overprestatie van het fonds, waarvan de beleggers 80% ontvangen aan het einde van de looptijd.

De tussenstand

“Het geprognosticeerd rendement van 5%, de looptijd van vijf jaar en het gemak - men hoeft immers niets te doen - spreekt veel mensen aan. We hebben al ruim 100 geïnteresseerden waarvan een groot deel de registratie al compleet heeft gemaakt.  Een deel van deze fondsbeleggers bestaat trouwens uit deelnemers aan fonds l, zij hebben de smaak te pakken.  U kunt zich nog tot eind oktober inschrijven. We verwachten dat we rond 8 november het fonds ‘sluiten’. Dan kunnen we de gelden gaan inzetten voor het financieren van zakelijk vastgoed dat goed aansluit bij het fonds,” aldus Landkroon-Wiegmans.

Bent u op zoek naar een alternatief voor sparen?

Meld u zich dan nu aan voor het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds II. U kunt direct de gewenste inleg aangeven.