Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Het flexibele kantoorconcept van Mr. Green Offices

Mr. Green Offices verhuurt kantoren als hotelkamers. Bedrijven betalen alleen voor de tijd waarin ze van de ruimte gebruikmaken.

Deze aflevering in het kort:

⇨ Hoe Mr. Green de vastgoedmarkt opschudt
⇨ Verborgen leegstand in kantorenland
⇨ PropertyNL doet onderzoek naar vastgoedadviseurs

Waar we behoefte aan hebben, zijn echt flexibele kantoorconcepten, zei Maarten de Gruyter afgelopen week nog in dit programma. Dat vond de redactie een mooie aanleiding om de bedenker van zo’n nieuw concept eens uit te nodigen. Sam Verwaaijen timmert met Mr. Green Offices lekker aan de weg. Afgelopen week opende hij zijn zesde vestiging, op Amsterdam CS. Hij wil daarmee een oplossing bieden voor - wat hij noemt - de verborgen leegstand. 

Veel lege bureaustoelen

Veel bedrijven zitten ruim in hun jasje en zien dagelijks lege plekken op kantoor. Met name op de woensdagen en vrijdagen is het op de meeste kantoren erg rustig. Als je alle lege bureaus bij elkaar optelt en zo naar het effectieve gebruik van het aantal vierkante meters kijkt, dan is de gemiddelde leegstand ruim 80 procent’, zegt Verwaijen in deze uitzending. Bij Mr. Green Offices hoeven huurders hun kantoor niet voor een hele week af te nemen, maar alleen op dagen waarop ze er ook echt gebruik van maken. 

Onderzoek naar vastgoedadviseurs

PropertyNL heeft een uitgebreid verhaal over vastgoedadviseurs. De redactie keek daarbij naar de totale waarde van de vastgoedtransacties waar zij het afgelopen jaar bij betrokken waren. De top 3 bestaat uit Cushman & WakefieldCapital Value en BMV Bedrijfsmakelaars (Dynamics). Wel een kanttekening: CBREJLL en Colliers staan niet in de lijst, omdat zij geen gegevens wilden verstrekken.

Luister de aflevering