Fonds 10 nog geopend tot en met 12 juli. Lees hier meer of meld u direct aan
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Herfinanciering pand levert ontwikkelkapitaal op

Nieuwe producten ontwikkelen zit in het bloed van Jesper Avot. En als hij eenmaal een idee heeft, wil hij dat uitvoeren. Daar is vaak geld voor nodig wat niet altijd direct voorhanden is. Dat overkwam hem in 2022. Voor de financiering ging hij naar een bank. Maar na maanden wachten, bleek dat toch niet te leiden tot een lening. Mogelijk bood met het herfinancieren van zijn pand uitkomst. En snel ook. 

Avot is ondernemer en ontwikkelt software met zijn bedrijf Silicon Valley in de Polder. Dat gaat van een website ontwikkelen voor een kleine klant tot de volledige automatisering van een groot concern. “Als de klant een idee heeft, vertalen wij dat naar een werkbaar product”, zegt Avot. “We zijn echt gespecialiseerd in het maken van softwareproducten op maat.” 

Zo heeft Avot voor de Spaansen Groep de Tuinconfigurator ontwikkeld. Een online systeem binnen het concept van Tuinklaar waarmee je de tuin van je nieuwbouwwoning kunt ontwerpen. Het systeem rekent vervolgens uit wat dat kost en je krijgt een offerte. Zo kun je al aan je tuin beginnen voordat je in het huis woont. En voor een grote leasemaatschappij werd software gebouwd waarmee je online auto’s kunt samenstellen. 

Snelheid was fantastisch 

Tijdens corona ging het even wat minder met het bedrijf, waardoor Avot besloot tot een personeelsreductie. “Wij zijn afhankelijk van innovatie en als iedereen op de rem staat, merken wij dat natuurlijk. Gelukkig bleven de meeste klanten ons trouw en konden we uiteindelijk door. Heel fijn. In 2022 wilde ik een nieuw software idee uitwerken en ontwikkelen. Daar had ik geld voor nodig. De bank was niet zo happig, het duurde daar maanden en liep op niks uit. Door mijn accountant werd ik op Mogelijk gewezen en in 2023 zette ik de stap om te gaan praten. Gelukkig maar, want het pakte positief uit. Ik heb mijn zakelijke hypotheek bij de bank afgelost en kon bij Mogelijk een nieuwe zakelijke hypotheek afsluiten waardoor er kapitaal vrijkwam. Binnen een week was het geregeld! De snelheid vond ik fantastisch. Want als ik eenmaal iets wil, dan wil ik het snel ook.” 

Kennismaking met investeerder 

Avot waardeert de persoonlijke aanpak van Mogelijk. “Ik vond de kennismaking met de accountmanager van Mogelijk prettig. Ook de investeerder die de zakelijke hypotheek heeft gefinancierd, wilde met mij kennismaken en bij de notaris heb ik haar de hand geschud. Ik vond dat fijn, je leent toch geld van iemand en dan wil je wel weten van wie.” 

Als ondernemer weet je waar je aan toe bent 

Het is zeker niet ondenkbaar dat Avot in de toekomst weer een beroep zal doen op Mogelijk. “Als het nodig zou zijn, zou ik weer met Mogelijk in zee gaan. Ze zijn snel en je weet als ondernemer waar je aan toe bent. Als dit niet was gelukt, hadden we vertraging opgelopen wat onze groei in de weg zou staan. Ik ben hier heel blij met de dienstverlening van Mogelijk en het is goed om te weten dat er een alternatief is.”