Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Herfinanciering onroerend goed creëert groeikapitaal voor ondernemer

“Een van onze klanten was op zoek naar werkkapitaal voor de groei zijn bedrijf. Er zat een flinke overwaarde op zijn pand. Herfinanciering van zijn onroerend goed was één van de opties om werkkapitaal te creëren. Mogelijk Vastgoedfinancieringen zit precies in die niche in de markt en financiert zakelijk onroerend goed. Na de kennismaking met Mogelijk in Breukelen kwam de financiering vlot tot stand, hoewel het traject nog best een beetje spannend werd”, vertelt Marcel van der Looij. Hij is financieringsspecialist binnen HLB Van Daal Adviseurs en Accountants.

“Het ging om een financieringsaanvraag van meer dan een miljoen. Omdat bij Mogelijk private investeerders de financiering verstrekken, was het even afwachten of de aanvraag snel zou worden opgepakt”, vervolgt Marcel. “Elke dinsdag publiceert Mogelijk investeringsaanbiedingen op haar website, investeerders kunnen online opties nemen en investeringsaanbiedingen direct claimen. Binnen tien minuten nadat investeerders konden reageren, waren er 3 opties genomen. De eerste optant trok zich alsnog terug door de onzekerheid die de coronacrisis met zich mee bracht, waardoor het voor mijn klant en mij toch best even spannend leek te worden. Maar de tweede optant kwam direct in beeld en verstrekte de financiering. Achteraf gezien ging het heel soepel. Na ondertekening van de hypotheekakte bij de notaris, kwamen de gelden snel vrij. De ondernemer is heel tevreden, omdat er een beperkte aflossingsdruk rust op de lening. Hierdoor kan hij meer cashflow in zijn onderneming houden.”

Financieringswereld complexer geworden

Marcel is financieringsspecialist binnen HLB Van Daal Adviseurs en Accountants. HLB Van Daal heeft vijf vestigingen in het zuiden van het land en telt 275 professionals. “Wij zijn onderdeel van HLB Nederland en HLB Nederland is weer onderdeel van HLB International. Met HLB International behoren we tot de top 15 van de meest grote accountantskantoren wereldwijd. Het financieringslandschap is de laatste jaren aan enorme veranderingen onderhevig. Mede door de terugtrekkende beweging van banken, een inconsistent beleid van de Nederlandse grootbanken en een overschot van liquiditeiten dat boven de markt hangt, zijn er de afgelopen jaren veel aanbieders bijgekomen. Om up-to-date te blijven van deze ontwikkelingen hebben veel accountantskantoren financieringsspecialisten aangetrokken om hun klanten op dit vakgebied ook optimaal te kunnen blijven bedienen. In tegenstelling tot enkele jaren geleden, doe je dit er niet zomaar even bij. Ik ben zo’n jaar of twee geleden aangesloten, hiervoor werkte ik ruim 25 jaar in de bancaire wereld. Ik help klanten bij verschillende financieringsvraagstukken zoals onder andere het verkrijgen van groeikapitaal, het financieren van bedrijfsovernames en het beleggen in onroerend goed. Daarnaast ondersteun ik klanten die in zwaar weer verkeren en bij hun bank bediend worden door de afdeling Bijzonder Beheer.”

Trusted advisor

“Ik heb het financieringslandschap de laatste jaren enorm zien veranderen. Als je niet dagelijks in deze materie zit, is het onmogelijk geworden om het speelveld goed te overzien. Er komen meer non-bancaire aanbieders bij, voorwaarden wisselen snel en soms verdwijnen partijen ook weer van het toneel. Ik zie het als mijn taak om mijn klanten door het oerwoud van financieringsaanbieders heen goed te adviseren en om een aanvraag in een keer goed in de markt en bij de juiste partij uit te zetten. Wij zijn ‘trusted advisor’ van onze klanten en helpen bij het realiseren van ondernemersdoelstellingen en dat is mooi om te doen.”