Fonds 11 is geopend voor inschrijving. Meer informatie of direct aanmelden.
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Financiering nodig voor uw bedrijfspand? 5 tips van Mogelijk Vastgoedfinancieringen

Pablo de Loor, partner Mogelijk Vastgoedfinancieringen

Dagelijks hebben wij contact met ondernemers voor de financiering van hun zakelijk vastgoed. Deze ondernemers hebben vaak eerst de quickscan gedaan op onze website. De quickscan invullen kan al in één minuut. Van belang zijn adresgegevens, de marktwaarde van het object en de gewenste leensom. Binnen twee dagen geven wij uitsluitsel of de leensom haalbaar is.

Vaak krijgen we vragen van ondernemers over het model van Mogelijk. Als eenmaal helder is dat investeerders uit het netwerk vastgoed van ondernemers financieren, komen er praktische vragen waar op gelet moet worden. Wij destilleerden uit al deze vragen 5 praktische zaken waar ondernemers op kunnen letten als ze een financiering zoeken voor hun bedrijfspand.

5 dingen die een ondernemer moet weten voor het financieren van een bedrijfspand

1. Let goed op de waarde en de kwaliteit van het object.

Ga na wat voor vergelijkbare objecten in de omgeving zijn verkocht. Ga na wat de WOZ-waarde is en kwaliteitsaspecten als staat van onderhoud. Ook de ligging van het object is van belang bijvoorbeeld ten opzichte van uitvalswegen of openbaar vervoer.

2. De financieringsmarkt van zakelijke hypotheken is sterk veranderd.

Banken hebben minder interesse in het verstrekken van zakelijke hypotheken. Dit is een gevolg van wijzigingen in wet- en regelgeving. Zoekt u als ondernemer een zakelijke hypotheek, schrik dan niet meteen van een afwijzing van uw bank. Er zijn inmiddels goede alternatieven om uw zakelijke hypotheek te realiseren. Mogelijk Vastgoedfinancieringen opereert in deze markt. Bij Mogelijk verstrekken private investeerders zakelijke hypotheken aan ondernemers. Bankvrij zijn er dus zeker mogelijkheden.

3. Eigen inbreng is bij een zakelijke hypotheek van belang.

Zoekt u een zakelijke hypotheek, dan is het belangrijk dat u zich realiseert dat elke geldverstrekker een eigen geldinbreng vraagt. Deze eigen inbreng varieert tussen de 15% en 50% van de gewenste leensom.

4. Doorlooptijden verschillen enorm.

Het is belangrijk dat u zich realiseert dat doorlooptijden vanaf het moment van aanvraag tot realisatie van de zakelijke hypotheek enorm kunnen verschillen. Banken hebben over het algemeen een paar weken nodig voordat ze de financiering geregeld kunnen krijgen. Bij alternatieve financiers kan het vaak sneller gaan. Mogelijk kan daarentegen een zakelijke hypotheek al binnen een week realiseren.

5. De rente van een zakelijke hypotheek ligt hoger dan een woonhuishypotheek.

Dit heeft te maken met het feit dat er minder geldverstrekkers zijn. Daarnaast zijn de risico’s van zakelijk vastgoed groter dan particuliere woningen. Bovendien kent zakelijk vastgoed een snellere afschrijving.