Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Elke Nederlander in het vastgoed

Investeren in vastgoed wordt steeds populairder. Veel Nederlanders willen extra vermogen creëren door te beleggen in stenen. Als voldoende kennis hierover ontbreekt, proberen ze die via onlinetrainingen bij te spijkeren. Maar is het verstandig om je in te schrijven voor zo’n cursus of kleven er te veel risico’s aan?

Aanbieders van masterclasses en online cursussen in 'succesvol beleggen in vastgoed' proberen met wervende teksten klanten naar binnen te halen. Maar er komt nogal wat bij kijken om succesvol belegger, financieel specialist of projectontwikkelaar te worden. Cees Koomen is als docent verbonden aan Nyenrode en de Amsterdam School of Real Estate. Hij geeft een tweejarige post-hbo-opleiding aan vastgoedprofessionals zoals bankiers, beleggers en architecten die al actief zijn in de vastgoedmarkt. "Een cruciaal onderdeel van de opleiding is ethiek, maar tegelijkertijd het meest lastige omdat expertise altijd op een verkeerde manier kan worden ingezet."

Myrthe de Groot bezit honderd panden. Ze helpt met haar bedrijf Actief anderen om vastgoedbelegger te worden via online vastgoedcoaches, masterclasses en trainingen. "Wij bieden alle tools om zelf succesvol te kunnen beleggen in vastgoed, bijvoorbeeld met de overwaarde van je huis", zegt ze. Koomen vreest dat mensen die zich op die manier in vastgoed storten, onvoldoende beseffen wat de risico's zijn. Hij zegt dat het in een stijgende markt makkelijker is om geld te verdienen, maar na een prijscorrectie op de huizenmarkt is het een stuk lastiger om je als vastgoedondernemer staande te houden. “Wil je een opleiding volgen, kies er dan een die de markt in de volle breedte belicht en dus ook risico's en fiscale en juridische onderwerpen. Zoek een organisatie met een hart voor vastgoed en pas op als beloofd wordt dat je na de cursus heel rijk gaat worden."

Mogelijk maakt investeren veilig en makkelijk

Vindt u kapitaalbehoud en zekerheid belangrijker dan een maximaal rendement met te veel risico’s? Dan bent u bij ons aan het goede adres. Investeren in een zakelijke hypotheek kan vanaf € 50.000,- en is een veilig alternatief om vermogen te laten groeien. Bovendien kunt u eenvoudig online investeringsaanbiedingen claimen. Mogelijk voert de leningadministratie en neemt het debiteurenrisico volledig van u over. Op het moment dat u weer over uw uitgeleende geld wilt beschikken, kunt de lening- en hypotheekakte overdragen aan een opvolgende financier.