Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Een financieringsaanbieding van 2 miljoen?

Een typfout of werkelijk een investeringsaanbieding van 2 miljoen? Mogelijk financiert toch niet boven de 500.000 euro? ‘We hebben inderdaad wel wat reacties gekregen op deze investeringsaanbieding die onlangs op ons portal verscheen. Maar het klopte wel en deze aanbieding was ook snel geclaimd’, vertelt partner Pablo de Loor.

Deze specifieke investeringsaanbieding die de 500.000 euro oversteeg, zal niet de laatste zijn. Pablo: ‘We krijgen vaker dit soort aanvragen. Tot nu toe hielden dat wat af, want er moet onder investeerders ook wel een behoefte zijn. Inmiddels zien we dat investeerders zeker interesse hebben om ook deze wat grotere bedragen te financieren. Tegelijk krijgen we steeds meer aanvragers met een financieringsbehoefte boven de 500.000 euro.’

Banken richten zich op grotere transacties

Dat die financieringsbehoefte er is, wordt ook gestaafd door de beweging die banken maken. Zo schrijft het NRC op 9 oktober 2019:

Banken richten zich bij de financiering van commercieel vastgoed steeds meer op de grotere transacties. De grotere leningen zijn aantrekkelijker voor de banken omdat ze dan minder kosten hebben. Ze hoeven immers maar één keer een lening te verstrekken in plaats van bijvoorbeeld tien keer.

Meer aanvragers en investeerder

‘Deze ontwikkelingen zijn voor ons niet nieuw, de lijn zet zich verder voort en dat betekent dat wij steeds meer aanvragen krijgen. Maar ook investeerders die bereid zijn om in te stappen op grotere financieringsaanvragen’, vervolgt Pablo. ‘Wij hebben een zeer geavanceerd en gedegen proces van controles die we op zowel kleine als grote aanvragen toepassen. We hanteren een ondergrens van 50.000 euro want ook daar blijft onverminderd behoefte aan. Wij doen er alles aan om zowel ondernemers als investeerders blij te maken!’