Fonds 10 is nu geopend voor inschrijving. Kom naar een van onze kennissessies of lees meer over fondsbeleggen
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Ebru Umar komt op voor particuliere vastgoedbeleggers

Discriminatie, slecht onderhoud, bedreigingen, te hoge huurprijzen en “het wilde westen”. Deze termen kwamen langs bij het Kamerdebat over de misstanden in de huursector. De vraag van deze week: maken de huurbazen in Nederland er echt zo’n potje van? Maarten Bouwhuis en co-host Maarten de Gruyter leggen deze vraag voor aan Ebru Umar. Zij is naast columnist ook hoofdredacteur van Overwaarde, een platform voor particuliere vastgoedbeleggers.

Ebru Umar relativeert de chaos op de huurmarkt. “Nederland kent 8 miljoen huurders en uit onderzoek blijkt dat daarvan 3.000 ontevreden zijn over hun woonsituatie. Daar is dus iets mis en daar moet je absoluut wat aan doen. Erger is dat er steeds meer woningzoekenden bijkomen, dus overheid: zorg dat er woningen bijkomen!” Hugo de Jonge stelt dat de helft van de private verhuurders in de sociale sector te veel huur vraagt, maar Ebru heeft zo haar vraagtekens bij de cijfermatige onderbouwing van deze uitspraak. “Waar baseert hij dat op? Er worden veel onderzoeken gedaan die hij probleemloos naast zich neerlegt, maar hij vindt de cijfers die hij naar voren brengt wel betrouwbaar. Waarom? Beats me…”

Wet goed verhuurderschap

Minister De Jonge wil met de nieuwe Wet goed verhuurderschap de ongewenste verhuurpraktijken aanpakken. Hierin wordt het gedrag van verhuurders genormeerd en de gemeenten krijgen mogelijkheden om malafide verhuurders aan te pakken. “Niemand kan tegen goed verhuurderschap zijn. Het is alleen de vraag of je hier zoveel tijd en geld in moet stoppen, terwijl het grote probleem is dat er te weinig woningen zijn. We moeten minder voor de bühne maatregelen treffen, maar echt iets gaan doen aan het oplossen van de woningnood. Daarnaast is de wet inhoudelijk discutabel: handhaven ligt bij de gemeenten die ieder hun eigen beleid kunnen bepalen en geen mankracht hebben om te handhaven. Woningnood los je op door mensen te stimuleren in plaats van te reguleren, te beperken of te bestraffen.” Maarten de Gruyter vult haar aan. “Er wordt zo veel energie gestoken in het eerlijker verdelen van de bestaande woningen, maar daar los je het tekort niet mee op. Hugo de Jonge beweert zelf dat de oplossing ligt in het bouwen van meer woningen, maar dat is niet wat je hem ziet doen.”

Commotie over de nieuwe regels voor de middenhuur en box 3

De laatste tijd is er nogal wat commotie over de nieuwe regels voor de middenhuur en box 3. Daardoor zien veel kleine vastgoedbeleggers hun rendement verdampen en is het nauwelijks nog interessant om een woning als verhuurobject aan te houden. Het is maar de vraag of het netto uitlekgewicht van deze maatregelen voor de huurder gunstig uitpakt.

Mogelijk voor u  

Mogelijk financiert zakelijk vastgoed in heel Nederland; van grote stad tot kleine kern. Wilt u geld lenen voor de aankoop van een zakelijk pand of wilt u geld uitlenen met veel zekerheden en een aantrekkelijke rente? Bij ons is het mogelijk. Lees hier verder.

Luister de aflevering