Fonds 10 nog geopend tot en met 12 juli. Lees hier meer of meld u direct aan
Direct contact

Neem gerust contact met ons op, wij staan met plezier voor u klaar.

Algemeen
0346 – 250 171
Fondsbeleggen
0346 – 264 664
Boekhouding
0346 – 796 154

Dynamische groei van Mogelijk houdt aan

Dit artikel is verschenen op MTSPROUT.nl

Banken zijn de afgelopen vijftien jaar een stuk voorzichtiger geworden met het financieren van bedrijfspanden. Het is precies dat gat waarin Mogelijk is gesprongen. Mogelijk schoot in december door de grens van 1,5 miljard aan verstrekte leningen. Annemieke Schoonderwoerd, één van de oprichters, vertelt in een interview dat verscheen op MTSPROUT.nl over de dynamische ontwikkelingen en de groei van Mogelijk. “Als de groei zo aanhoudt verwachten we ergens in 2024 door de 2 miljard te gaan.”

Mogelijk koppelt, sinds haar oprichting in 2016, ondernemers die een bedrijfspand willen kopen aan private investeerders. Die eerste maanden was Mogelijk nog een soort eenmanszaak. Sindsdien is er veel veranderd. Mogelijk telt inmiddels 130 medewerkers. De afgelopen acht jaar werden zo’n 5.000 objecten gefinancierd, van bedrijfshallen in Groningen tot kantoorpanden in Zeeland en winkels in Overijssel. Er zat zelfs een handjevol golfbanen bij. Het totale leenvolume bereikte deze maand met 1,5 miljard een nieuwe mijlpaal.

Elke maand komen er zo’n 1.700 financieringsaanvragen binnen waarvan slechts 12% daadwerkelijk financiering krijgt. De gemiddelde leensom is ongeveer 275.000 euro, een bedrag dat voor traditionele banken niet rendabel zou zijn. In het artikel wijst Annemieke op de kostenefficiëntie van Mogelijk, en investeerders die eerder geneigd zijn lagere leensommen te verstrekken, waardoor hun risico's beter gespreid zijn. Mogelijk hanteert uitgebreide screeningcriteria, waarbij het object, de staat van het vastgoed en de financiële gezondheid van de aanvrager worden beoordeeld. Het platform heeft inmiddels sinds november een AFM-vergunning.

Nieuwe initiatieven

Recent introduceerde Mogelijk twee nieuwe initiatieven. Het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds waar meerdere beleggers geld in leggen waarmee meerdere zakelijke hypotheken worden gefinancierd. Nieuw is ook 'bring your own' waarbij ondernemers hun pand kunnen laten financieren door een buurman, vriend of familielid. Zij kunnen de zakelijke overeenkomst bij Mogelijk uitbesteden. “Wij regelen alle checks, doen de administratieve handelingen en zorgen voor de betalingen. Hiermee voorkom je dat vriendschappen gaan lijden onder een eventueel zakelijk geschil. Zo blijven wij door ontwikkelen en inspelen op vraagstukken in de markt.”

Lees hier het volledige artikel.